Tăriceanu insistă: Kovesi să își dea demisia. Este o încălcare extrem de gravă a Constituției

26 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Tăriceanu insistă: Kovesi să își dea demisia. Este o încălcare extrem de gravă a Constituției

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, insistă că după decizia Curții Constituționale, care a sancționat intervenția DNA în activitatea Executivului, ar fi fost normal ca Laura Codruţa Kovesi să își dea demisia de la conducerea Direcţiei Anticorupţie.

"Nu mi-am schimbat părerea, pentru că este o încălcare extrem de gravă a Constituției", a afirmat liderul ALDE duminică, la Digi24, apreciind că patronarea unei astfel de acțiuni presupune și asumarea responsabilității din partea șefei DNA.

"Ca procuror-șef al DNA, când patronezi o astfel de acțiune, îți asumi o responsabilitate. Și aceasta nu a fost una oarecare, a fost — așa cum spuneam — o gravă încălcare a principiului separației puterilor în stat, o imixtiune nepermisă a unei componente a puterii judecătorești în exercitarea puterii de către Executiv", a mai spus şeful Senatului.

În opinia sa, prevederile OUG 13 privind modificarea Codurilor penale nu au fost ilegale. "Guvernul nu a greșit nimic pentru că, din punctul de vedere al prevederilor ordonanței, nu era nimic ilegal. Că unii au exagerat și au spus: , care de fapt nu era dezincriminat, ci era definit așa cum erau cerințele Comisiei de la Veneția, e altceva", a mai spus Tăriceanu.

El consideră că protestele care au urmat adoptării ordonanţei 13 au făcut mult rău României. "Atâta vreme cât acesta va fi subiectul cu care România se distinge, să nu ne mire că ţările partenere din Uniunea Europeană ne privesc cu oarecare...în fine, poate până la urmă nu e un cuvânt prea greu...un anumit dispreţ", e de părere Tăriceanu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră