PSD va decide după Paşti cine îl va înlocui pe Zgonea la Cameră

27 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
PSD va decide după Paşti cine îl va înlocui pe Zgonea la Cameră

"Pentru mine personal este o zi destul de tristă, pentru că este vorba despre excluderea unui fost coleg. Am sperat să nu se ajungă aici. Și ieri și astăzi (...) am avut discuții cu mare parte din membrii Comitetului (...), eu îndemnându-i la o soluție moderată care să fie adoptată astăzi. Poziția a fost destul de tranșantă", a declarat Liviu Dragnea, după excluderea lui Zgonea.

El a spus că, în primul Birou Permanent Național de după Paște, social-democraţii vor lua o decizie politică în ceea ce privește succesorul la preşedinţia Camerei Deputaților, în condițiile în care postul respectiv se va elibera.

"Noi astăzi am luat o decizie politică, de aici înainte sunt proceduri parlamentare. Teoretic și în mod firesc acea poziție se va elibera", a spus Dragnea. El a susţinut că în Comitetul Executiv Național nu s-a discutat despre niciun fel de propunere de susținere pentru cineva anume şi a infirmat că i-a propus fostului premier Victor Ponta să îl înlocuiască pe Zgonea la conducerea Camerei.

Întrebat dacă s-a gândit la posibilitatea de a renunţa la postul de deputat, Dragnea a răspuns: "E foarte probabil". "Acum nu pot să mă gândesc, e foarte probabil, o să mă gândesc, nu o să vă spun în data de, la ora de. Oricum, până în Paște sigur nu", a spus Dragnea, conform agerpres.ro.

El a adăugat că a luat în calcul foarte multe variante și posibilități începând de vineri, când a fost condamnat cu suspendare definitiv în dosarul "Referendumul", iar decizia sa va avea la bază modul în care va influența partidul.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră