Sorin Cîmpeanu, desemnat PREMIER INTERIMAR

05 Noi 2015
Sorin Cîmpeanu, desemnat PREMIER INTERIMAR
Sorin Cîmpeanu, ministru al Educației, a fost desemnat premier interimar de președintele Klaus Iohannis.

"Am acceptat demisia prim-ministrului Ponta. Am decis astăzi să numesc în poziția de prim-ministru interimar pe domnul ministru Sorin Cîmpeanu. Am semnat ambele decrete", a declarat Iohannis la Cotroceni.

Citește aici CV-ul lui Sorin Cîmpeanu

Fostul premier Victor Ponta îl propusese interimar pe Mircea Dușa, ministrul Apărării, propunere care nu a fost agreată de Klaus Iohannis.

Ieri, președintele Iohannis a trimis o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru. Fiecare delegație poate fi formată din maximum cinci persoane.
 
Programul consultărilor
 
Joi, 5 noiembrie 2015:
 
• Ora 15.00 - Partidul Social Democrat (PSD); 
• Ora 17.00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
• Ora 18.00 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
• Ora 19.00 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.
 
Vineri, 6 noiembrie 2015:
 
• Ora 11.30 - Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR);
• Ora 12.30 - Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).
 
Constituţia României prevede, la articolul 103, alineatul (1), că pentru învestitura unui guvern ''Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament''.

Ieri, Victor Ponta și-a depus mandatul din funcția de premier și pe cel al Guvernului. 

"Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuției între președinte și partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și, imediat ce noul guvern va fi instalat, putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o", a spus Ponta.

Alte stiri din Politic

Ultima oră