Sondaj: Aproape jumătate dintre români nu cred că PNL va reuși să schimbe Guvernul cu o nouă moțiune de cenzură

24 Iul 2015
Sondaj: Aproape jumătate dintre români nu cred că PNL va reuși să schimbe Guvernul cu o nouă moțiune de cenzură
Aproape jumătate dintre români nu cred că liberalii vor reuși să schimbe Guvernul în urma noii moțiuni de cenzură pe care au anunțat că o vor depune la începutul lunii septembrie, relevă un sondaj INSCOP, transmis vineri Agerpres. 

Decizia PNL de a depune o nouă moțiune de cenzură în toamna acestui an întrunește aprecierea a 32,5% dintre români. 22,3% dintre respondenți au o părere nici bună, nici proastă despre această hotărâre, în timp ce 28,5% o consideră o idee proastă. Nu știu sau nu răspund la întrebare 16,7%.

Potrivit sondajului, 46% dintre respondenți consideră că PNL nu va reuși să dea jos Guvernul în urma noii moțiuni de cenzură pe care a anunțat că o va depune la începutul lunii septembrie, 23,5% cred în șansele de reușită ale unui asemenea demers, iar 30,5% nu știu sau nu răspund.

În ceea ce privește schimbarea actualului Guvern, 33,2% dintre respondenți au susținut ideea că acesta ar trebui înlocuit de unul al PNL, în timp ce 45,3% sunt în dezacord. Nu știu sau nu răspund la această întrebare 21,5%.

Aproape jumătate dintre cei chestionați, 44,8%, au spus că Guvernul trebuie să-și încheie mandatul în termen, la sfârșitul anului 2016 (față de 58,5% în luna aprilie). 35,2% consideră că Guvernul trebuie înlocuit cât mai repede, înainte de încheierea mandatului (față de 29,6%). Nu știu sau nu răspund la această întrebare 20%, față de 11,9% în luna iulie.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul în perioada 9 — 14 iulie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.075 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani.

Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.

Puteţi vizualiza sondajul AICI.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră