Modă nouă în politică. Grindeanu a primit anunțul desemnării printr-un SMS de la Iohannis

30 Dec 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Modă nouă în politică. Grindeanu a primit anunțul desemnării printr-un SMS de la Iohannis

Numai că Grindeanu nu cunoștea numărul de la care primise SMS-ul cu vestea atât de importantă. Așa că l-a sunat imediat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a rugat să vadă dacă numărul de telefon de pe care a primit SMS-ul îi aparține cu adevărat președintelui Klaus Iohannis. Acesta a arătat că, după ce i-a verificat numărul de telefon, i-a răspuns: ''Mulțumesc, dl președinte!''.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a precizat că discuția avută joi cu șeful statului a decurs în mod decent și nu i-a fost cerută o listă cu viitorii membri ai Guvernului. Acesta a adăugat că de vineri dimineața de când a aflat că a fost desemnat a avut discuții legate de calendarul de formare și învestire a noului Guvern.

"Pe 4 ianuarie, la ora 21:00, o să facem prima ședință de guvern", a arătat Grindeanu.

El a adăugat că există disponibilitatea de a avea discuții cu UDMR și cu minoritățile, după ce vor fi depuse la Parlament programul de guvernare și lista cu structura Cabinetului.

"Am văzut că alte formațiuni au anunțat că nu votează (Guvernul — n.r.), înainte să vadă programul de guvernare și componența. Mi se pare o abordare greșită, dar e treaba dânșilor", a completat Sorin Grindeanu.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Sorin Grindeanu în postul de prim-ministru vineri dimineață. Anunțul s-a făcut printr-o postare pe site-ul Administrației Prezidențiale.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 30 decembrie a.c., decretul privind desemnarea domnului Sorin Mihai Grindeanu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern, potrivit art. 103 alin. (2) din Constituţia României, republicată", se arată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

De remarcat gestul lui Iohannis, care in premieră anunță desemnarea premierului printr-un comunicat de presă. Conform uzanțelor, un astfel de anunț era făcut de către șeful statului la Cotroceni, unde era invitat și prezentat public și cel care era desemnat.

Mai mult decât atât, anunțul a fost postat la secțiunea Media a site-ului, nu și în home page, unde ar fi trebuit să fie, dată fiind importanța sa.

Gestul a fost sancționat imediat de fostul președinte al țării, Traian Băsescu, într-o postare în pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Politic

Ultima oră