Senatul a adoptat noul Cod fiscal

01 Sep 2015
Senatul a adoptat noul Cod fiscal
Plenul Senatului a adoptat astăzi noul Cod fiscal cu 131 de voturi pentru şi patru împotrivă. Senatorii au păstrat prevederile iniţiale ale actului normativ, realizându-se doar o etapizare a aplicării prevederilor acestuia.

Este vorba despre reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017. În plus, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână tot pentru 1 ianuarie 2017. În schimb, rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016, scrie agerpres.ro.

De asemenea, a fost votat și amendamentul cu privire la amânarea plafonării bazei de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale la 5 salarii medii brute până la 1 ianuarie 2017. În privința impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

Orban: Iohannis nu va contesta legea la CCR

După votul din Senat, actul normativ va fi trimis la Camera Deputaţilor, unde votul final este programat joi la prânz. De aici, noul Cod fiscal va fi trimis la promulgare preşedintelui Iohannis. Consilierul prezidenţial Leonard Orban a declarat astăzi la Europa FM că președintele Klaus Iohannis nu va ataca la Curtea Constituțională ultima formă a Codului Fiscal și cel mai probabil va promulga legea. El a spus că revizuirea Codului Fiscal de către politicieni dovedește că șeful statului a avut dreptate atunci când a cerut prudență.

Totodată, Leonard Orban a lăsat să se înțeleagă că președintele va fi atent și la cheltuielile pe care le presupune viitoarea lege a salarizării.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră