Ședință de urgență, convocată de Victor Ponta.
Liderii coaliției de guvernare s-au reunit la Palatul Parlamentului

07 Iun 2015
Ședință de urgență, convocată de Victor Ponta. <br />Liderii coaliției de guvernare s-au reunit la Palatul Parlamentului
Premierul Victor Ponta a convocat o ședință de urgenţă a coaliției de guvernare, la Palatul Parlamentului. Surse politice au declarat că întâlnirea va avea loc la ora 10.00, în biroul lui Valeriu Zgonea.

Cel mai probabil, discuțiile vor viza situația juridică a lui Victor Ponta, premierul urmând să anunțe dacă își va înainta sau nu demisia. În varianta în care Ponta alege să rămână în fruntea Guvernului, el va trebui să meargă în Camera Deputaţilor pentru avizul solicitat de DNA. Dacă alege să demisioneze, coaliţia trebuie să propună un nou premier şi să meargă cu această propunere la Klaus Iohannis.

Președintele i-a cerut lui Victor Ponta demisia, însă premierul a comunicat că doar Parlamentul poate decide. "Am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demită!", a scrie Ponta pe Facebook, după întâlnirea pe care a avut-o vineri la Cotroceni cu șeful statului.

Direcția Națională Anticorupție a anunțat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de premierul Victor Ponta, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în dosarul Turceni-Rovinari.

În plus, potrivit unui comunicat al DNA, în același dosar procurorii au dispus "continuarea urmăririi penale față de Ponta Victor-Viorel și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcția sa de prim-ministru al României". (V.M.)

Ştire în curs de actualizare

Alte stiri din Politic

Ultima oră