PSD va decide luni dacă îl va vota pe Ungureanu la SIE. Ponta va fi absent

25 Iun 2015
 PSD va decide luni dacă îl va vota pe Ungureanu la SIE. Ponta va fi absent
Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat astăzi că decizia politică privind votul parlamentarilor social-democraţi în cazul numirii lui Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE va fi luată luni de conducerea partidului. Deşi a anunţat că îşi va scurta şederea în Turcia, premierul Ponta nu va fi prezent la această şedinţă.

Rovana Plumb a spus că propunerea preşedintelui Iohannis pentru şefia SIE va fi discutată și analizată în Biroului Permanent al PSD care va lua şi decizia politică în acest caz. "Din consultările pe care le-am avut cu colegii mei și din pozițiile exprimate se conturează această decizie de a vota împotrivă" , a declarat ea.

De asemenea, Rovana Plumb a spus că punctul său de vedere în această chestiune coincide cu cel al premierului Ponta, şi anume că prin decizia președintelui Klaus Iohannis nu s-a respectat echilibrul Putere — Opoziție convenit anterior în privința numirilor la SRI și SIE. Ea a susţinut totodată că șeful statului nu s-a consultat cu nimeni în cazul lui Ungureanu, punct de vedere exprimat atât de premierul Ponta, cât şi de senatorul PSD, Ilie Sârbu.

"Nu m-a consultat absolut nimeni nici pe mine, nici pe vreun alt lider PSD. Înţeleg că domnul Iohannis oricum nu avea nevoie de voturile noastre sau nu consideră important să îşi tina cuvantul pentru ca a zis <eu consult sau informez oamenii inainte>. Asadar nu si-a mai tinut cuvantul, au trecut sase luni. (...) Eu, din ceea ce am discutat cu colegii mei de la PSD, nu e nimeni care să spună să votam <pentru>. Dar, în acest moment PSD are o conducere asigurată de Rovana Plumb, de ceilalţi colegi ai mei şi luni vor avea Birou Permanent Naţional şi vor avea o decizie oficială. (...) Eu, personal, ca deputat, o să respect decizia PSD, dar aş vota contra", a declarat aseară premierul Ponta la Romania Tv.

Liderul PSD nu va fi însă prezent luni la şedinţa conducerii PSD. Conform declaraţiilor făcute la acelaşi post Tv, Victor Ponta trebuia să stea în Turcia 28 de zile. "Dacă nu apare nimic neprevăzut la evoluţia mea - voi veni mult mai repede. Săptămâna viitoare am o perioadă de fizioterapie şi de recuperare intensivă şi, după aceea, cred că pot să vin acasă", a declarat  Ponta.

Premierul interimar, liderul UNPR Gabriel Oprea, a anunţat că sprijină desemnarea făcută de Iohannis şi că l-a anunţat şi pe Victor Ponta, fapt confirmat de acesta la RTV: "Am vorbit cu domnul Oprea puţin mai devreme. Nu sunt chiar rupt de realitate, numai că stau cu picorul în sus şi nu pot să mă mişc, dar pot să vorbesc. Acordul de coaliţie se referă la guvernare.Toţi partenerii noştri au fost extrem de corecţi în tot ceea ce ţine de guvernare. Lucruri referitoare la şefii SRI, SIE nu au intrat în acordul de guvernare. Fiecare partid are propria independenţă". UNPR are 56 de parlamentari.


Alte stiri din Politic

Ultima oră