Schweighofer se plânge conducerii Camerei Deputaţilor. Austriecii ameninţă cu concedieri

15 Mai 2015
 Schweighofer se plânge conducerii Camerei Deputaţilor. Austriecii ameninţă cu concedieri
Holzindustrie Schweighofer i-a trimis o scrisoare preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, în care se plânge de limitarea la 30% a achiziţiei de masă lemnoasă prin modificarea Codului Silvic. 

"Acest articol sus menţionat cuprinde o componentă a ajutorului de stat şi încalcă principiile fundamentale prevăzute în Tratatul de funcţionare a UE. Acest articol încalcă, de asemenea, legile UE privind concurenţa. Articolul 60 va avea un impact negativ asupra tratatului bilateral de investiţii dintre Austria şi România, dat fiind că Austria este ţara noastră de origine şi, astfel, România ar putea fi adusă în faţa Centrului internaţional de Soluţionare a disputelor privind investiţiile de la Wasgington", se arată în scrisoare.

"Prejudiciul potenţial total în urma închiderii unităţilor noastre de producţie ar fi, pentru bugetul de stat al României, de mai mult de 150 milioane de euro pe an. Adoptarea acestui articol ne-ar putea obliga să concediem angajaţii, un scenariu care nu ar fi de dorit nici pentru România, ca o ţintă potenţială a investiţiilor străine directe, nici pentru investitorii străini direcţi din acest domeniu", se adaugă în scrisoare.

În finalul documentului, firma austriacă cere opinia preşedintelui Camerei, Valeriu Zgonea în această privinţă. Membrii conducerii Camerei au decis însă miercuri să trimită scrisoarea Comisiei juridice.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră