Scandal în PNL: Răzvan Sava, candidat la Sectorul, 4 se aliază cu Piedone

12 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Scandal în PNL: Răzvan Sava, candidat la Sectorul, 4 se aliază cu Piedone

"Domnul Cristian Popescu Piedone a decis să susţină candidatura mea pentru funcţia de primar al sectorului 4, deoarece partidul domniei sale, PPUSL, nu are un candidat la această funcţie. De asemenea, dl.Piedone susţine lista de consilieri a PPUSL pe care, de altfel,o deschide. Atât eu cât şi colegii mei din PNL sector 4 susţinem lista de consilieri a PNL", scrie Răzvan Sava, joi, pe Facebook.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga spune însă că susţinerea lui Piedone pentru candidatul PNL la Sectorul 4 aduce un prejudicu PNL, afirmând că va avea o discuţie cu Sava şi că PNL nu face alianţe cu nimeni.

„Noi nu facem alianţe absolut cu nimeni. Este poziţia singulară a domnului Răzvan Sava, pe care eu nu o agreez. Nu facem alianţă absolut cu nimeni, facem alianţă cu bucureştenii”, a declarat Vasile Blaga, pentru Mediafax.

Întrebat dacă susţinerea pe care Piedone o acordă lui Răzvan Sava prejudiciază PNL, Blaga a răspuns: "Eu cred că da". „Noi îl vom susţine pe Răzvan Sava, dar trebuie să discutăm cu el”, a mai spus liderul PNL.

“Conducerea PNL Bucureşti i-a transmis deja domnului Sava faptul că nu agreează această strategie şi că mizează, la alegerile din 5 iunie, pe votul bucureştenilor. PNL Bucureşti consideră că voturile bucureştenilor nu pot fi tranzacţionate. PNL Bucureşti le transmite bucureştenilor că nu există nicio decizie la nivelul PNL Bucureşti privind o asociere cu fostul primar al Sectorului 4”, a declarat purtatorul de cuvant al PNL Bucureşti, Cezar Preda, într-un comunicat.

PNL susţine că situaţia de la Sectorul 4 nu a avut o aprobare politică din partea conducerii PNL Bucureşti.

“Partidul Naţional Liberal a anunţat că nu face alianţe preelectorale cu nimeni în afară de bucureşteni. Situaţia de la Sectorul 4 nu a avut o aprobare politică din partea conducerii PNL Bucureşti, ci a decurs din campania făcută de domnul Sava, a fost decizia sa personală”, a mai declarat Cezar Preda.

Săptămâna trecută, procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe Piedone, în dosarul Colectiv, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu. El este acuzat că a eliberat ilegal acordul şi autorizaţia de funcţionare pentru clubul Colectiv, deşi clădirea nu era autorizată pentru securitatea la incendiu. În acest dosar, rudele decedaţilor şi răniţii din Colectiv s-au constituit părţi civile şi cer, în total, despăgubiri de aproape 30 de milioane de euro.

Alte stiri din Politic

Ultima oră