Ministrul Ioan Rus a demisionat

11 Iun 2015
Ministrul Ioan Rus a demisionat

UPDATE: Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a sosit joi după-amiază la Palatul Victoria pentru o discuţie cu premierul Ponta. La scurt timp, Victor Ponta a anunţat pe Facebook că a acceptat demisia lui Ioan Rus, înlocuitorul acestuia urmând să fie anunţat săptămâna viitoare.

"Regret situatia generata de declaratiile dlui Ioan Rus! Acesta si-a asumat raspunderea si mi-a prezentat demisia din functia de ministru! Am acceptat demisia si saptamana viitoare vom discuta despre inlocuitorul la acest portofoliu!", scrie premierul Ponta.

Ministrul Ioan Rus este dispus să demisioneze după afirmaţiile jignitoare la adresa românilor care muncesc în străinătate, deşi susţine că a făcut aceste declaraţii în sens pozitiv.

"Eu am de rezolvat câteva chestiuni și am să cer eventual chiar primului ministru să îmi accepte demisia. Ce să zic altceva... Deci eu am făcut o declarație în sens pozitiv. Dacă a ieșit prost sau foarte prost, pentru toți cei care se simt jigniți îmi cer scuze. De aici încolo să vedem ce e de făcut", a afirmat Rus la Antena 3.

"Pentru cei care s-au simțit jigniți de treaba asta îmi cer scuze. A fost nefericită formularea. Absolut nefericită...Nu am etichetat pe nimeni. Declarația mea a fost în sens pozitiv", a mai spus ministrul. 

Anterior, Ministerul Transporturilor a transmis presei o precizare, conform căreia "prin declarația pe care domnul ministru Ioan Rus a făcut-o la emisiunea <Jurnalul de Seară>.de la Digi 24, cu privire la întoarcerea acasă a românilor plecați să muncească în străinătate, domnia sa a dorit să atragă atenția asupra unei realități dure din România de astăzi.

De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar în cadrul emisiunii, ca formularea folosită este o <generalizare artistică, o licență>.

<Îmi cer scuze dacă prin formularea aleasă am jignit pe cineva, dar intențiile mele au fost de a semnala o situație gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignesc, ci chiar compătimindu-i.

Am facut referire la destrămarea familiilor și la copiii lăsați în grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului că părinții lor au plecat să muncească în alte țări în speranța de a-și construi un trai mai bun.

Nu am dorit să aduc în niciun fel atingere demnității vreunei persoane prin acele declarații, ci doar să atrag atenția asupra prețului mare pe care-l plătesc mii de români care au ales să plece să muncească în străinătate. Am dorit, totodată, să le transmit celor plecați departe de casă că, în viitorul apropiat, mulți dintre aceștia și-ar putea găsi un loc de muncă în țară, pentru că România va avea nevoie de forță de muncă, de specialiști în domeniul construcțiilor, odată ce vor fi demarate proiectele de infrastructură prevazute de Master Planul General de Transport., a declarat ministrul Transporturilor, Ioan Rus".

Ioan Rus a declarat miercuri seara la Digi24 că românii din diaspora lucrează pe circa 1500 de euro, iar "de banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă".

Alte stiri din Politic

Ultima oră