Romii lui Boc şi neamurile deputatului Păun către Ponta: "Ja chere!"

16 Iun 2015
Romii lui Boc şi neamurile deputatului Păun către Ponta:
Reprezentanţii mai multor organizaţii de romi din Transilvania au semnat o declaraţie comună prin care îi cer premierului Victor Ponta să demisioneze şi să plece acasă. Mesjaul este asumat de reprezentanţii organizaţiilor Gipsy Media, Fundaţia Roma Umanitate, Centrul creştin al romilor din Transilvania, Organizaţia etnică a romilor din Transilvania, Asociaţia romilor din Ardeal.

Dar, să vedem de cine sunt coordonate aceste organizaţii care chipurile îi reprezintă pe romi.

Preşedintele Fundaţiei Roma Umanitate Cluj Napoca este Aurel Pascu, băiatul lui Aurel Roşianu. La rândul lui, Aurel Roşianu a fost preşedintele Partide Romilor „Pro Europa”, filiala Cluj Napoca. Deputatul Nicolae Păun este naşul lui Dragoş Roşianu, nepotul lui Aurel Roşianu.

Tot Aurel Pascu este cel care a înfiinţat şi controlează organizaţia Gypsy Media. De pe pagina de Facebook a Centrului creştin al romilor din Transilvania, afăm că preşedintele acestei organizaţii este Aurel Roşianu. Potrivit Registrului Naţional ONG, această organizaţie a fost înfiinţată de Aurel Roşianu, Monica Cocan – fiica lui Roşianu, Monica Roşianu şi Teodora Roşianu.

La rândul său, finul deputatului Nicolae Păun, Dragoş Roşianu este reprezentantul comunităţilor de romi din cadrul Prefecturii Cluj. Adică, subalternul premierului Victor Ponta.

Majoritatea acestor ONG-uri controlate de familia Roşianu fac parte din comisiile organizate la nivelul primăriei Cluj – Napoca, condusă de fostul premier Emil Boc.

Acuzaţii de vot multiplu
În 2008, Aurel Pascu a fost prins că a votat de două ori. Vicepreşedintele Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Cluj, Simona Sulea, a declarat atunci că barbatul se numeşte Aurel Pascu şi că este suspectat că a votat de două ori, la fiecare dintre cele două secţii de votare din localitatea Gilău. Tatăl său, Aurel Roşianu, a candidat pe primul loc pe lista de consilieri judeţeni din partea Partidei Romilor. Potrivit preşedinţilor celor două secţii de votare, Aurel Pascu ar fi votat atât sub acest nume, cât şi sub numele de Aurel Roşianu.  


Alte stiri din Politic

Ultima oră