Război pe moţiune. Tabăra Dragnea, întărită cu 20 de voturi

19 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Război pe moţiune. Tabăra Dragnea, întărită cu 20 de voturi

Au rămas mai puţin de două zile până la votarea moţiunii de cenzură a PSD împotriva Guvernului Grindeanu. Până atunci negocierile sunt în toi, fiecare tabără încercând să atragă de partea sa câţi mai mulţi susţinători. Masa de manevră e aceeaşi pentru ambele tabere, doar argumentele diferă. Până la proba contrarie...

Ziua de luni a început cu încercarea de a convinge UDMR să încline balanţa în favoarea uneia dintre cele două tabere. Dar şi azi, nu a fost decât o întâlnire de tatonare, udemerişti încercând să-şi "maximizeze profitul" prin amânarea luării unei decizii, programată chiar miercuri dimineaţă, în ziua votului. 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, împreună cu Liviu Dragnea, a avut discuţii exploratorii cu reprezentanţii UDMR, urmând ca acestea să continue şi mâine. "Am avut astăzi discuții exploratorii (...) care vizează mai degrabă chestiuni pe termen scurt și nu problemele pe termen lung", a spus Tăriceanu, conform agerpres.ro. El a susţinut că nu au discutat despre cooptarea UDMR la guvernare și nici dacă parlamentarii acestei formațiuni vor vota miercuri moțiunea de cenzură. El a amintit că UDMR a luat decizia ca acest lucru să fie hotărât în grupurile parlamentare în preajma votului pe moțiune.Tăriceanu a confirmat că liderii UDMR s-au întâlnit separat și cu Sorin Grindeanu și Victor Ponta.

''A fost o întâlnire cu părțile, atât cu premierul, cât și cu PSD-ALDE, ca să înțelegem mai bine în ce situație suntem și unde ne aflăm. Noi vom continua analizele noastre interne. Decizia nu a fost luată'', a declarat liderul deputaţilor UDMR,  Korodi Attila.

Între timp, tabăra Dragnea a sporit numeric. Cel puţin aşa a declarat preşedintele executiv al PSD, Nicolae Bădălău. "Moțiunea de cenzură va trece cu un scor extrem de substanțial. Consider că și alți parlamentari de la alte partide vor vota alături de noi. (...) Cred că peste 20 și ne vom întâlni și miercuri după moțiune și o să vedeți că am dreptate", a afirmat luni Bădălău, la Senat.

Susţinătorii par să nu fie de la PNL, dacă e să ne luăm după declaraţiile proaspătului lider liberal, Ludovic Orban. El a anunţat că parlamentarii PNL vor fi miercuri prezenţi în sală, dar nu vor vota. "Am luat decizia ca parlamentarii PNL să fie prezenți în sală și să nu voteze", a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL. Întrebat dacă sunt liberali care ar pleca spre majoritatea actuală, Orban a răspuns: "Am încredere în toți parlamentarii PNL, am încredere în faptul că vor respecta poziționarea politică a partidului (...) și voința cetățenilor care i-au votat și i-au trimis în Parlament".

Alte stiri din Politic

Ultima oră