Război între palate: Premierul Victor Ponta nu mai vorbește cu președintele Klaus Iohannis!

22 Iun 2015
Război între palate: Premierul Victor Ponta nu mai vorbește cu președintele Klaus Iohannis!

Premierul Victor Ponta a sustinut, duminica seara, ca nu a mai vorbit personal cu presedintele Klaus Iohannis de când seful statului i-a cerut demisia, la data de 5 iunie.

"Dupa ziua in care a iesit la televizor si a zis sa plece Ponta sa vina guvernul PNL, (...) nu am mai vorbit in mod direct. (...) Eu am avut cele mai civilizate, mai institutionale relatii din ziua in care a devenit presedinte pana in ziua cand s-a hotarat sa fie din nou presedintele PNL. (...) A avut o atitudine complet incorecta", a afirmat Ponta la Antena 3, intrebat daca a vorbit cu presedintele despre starea sa de sanatate.

Premierul a sustinut insa ca a comunicat cu presedintele prin intermediul documentelor si a semnat decrete in ultimele doua zile.
”"Eu ştiu un singur lucru: dacă fiecare îşi face treaba lui prevăzută în Constituţie, nu sunt niciodată probleme. Eu nu intru în atribuţiile preşedintelui, respect fişa postului, prevederile constituţionale şi vreau să îmi fie respectate. Ăsta este lucrul cel mai simplu", a precizat premierul.

Răcirea relațiilor dintre cei doi a fost confirmată și de șeful statului. Înainte de plecarea în Croația, Iohannis a declarat că a aflat pe surse despre plecarea premierului la deschiderea Jocurilor europene de la Baku. „Faptul că prim-ministrul s-a dus la Baku, l-am aflat, cum ziceți dumneavoastră, din surse, după ce a plecat”, a spus Iohannis, confirmând că Ponta nu l-a sunat nici să-i spună „La mulți ani”, nici că pleacă la Istanbul să se opereze.

Întrebat în acest context cum va mai coabita cu premierul, în condiţiile în care nu-l informează în ceea ce priveşte politica externă, un atribut exclusiv al său, şeful statului a răspuns: „Da, e bună întrebarea. Încă nu am un răspuns”.

Alte stiri din Politic

Ultima oră