Legea falimentului personal, aproape de adoptare

19 Mai 2015
 Legea falimentului personal, aproape de adoptare
Proiectul de lege privind insolvenţa persoanelor fizice a primit astăzi  raport de adoptare din partea deputaţilor jurişti, actul normativ urmând să intre în plenul Camerei Deputaţilor pentru votul final.

"Astăzi am finalizat dezbaterile pe proiectul legislativ al insolvenţei persoanelor fizice, iar Comisia juridică a votat pentru un raport favorabil de adoptare. Legea insolvenţei este pregătită spre a fi trimisă şi votată în plenul Camerei Deputaţilor", a declarat iniţiatorul proiectului de lege, deputatul PSD, Ana Birchall.

Ea spune că actul normativ, ce oferă un ajutor real românilor de bună-credință sufocați de datorii, are la bază analiza legislației și a practicii judiciare din 12 state, principalul avantaj fiind acela că de la momentul deschiderii procedurii insolvenței se suspendă orice procedură de executare silită și nicio altă procedură de executare silită nu mai poate fi începută.

Totodată, Ana Birchall a subliniat că proiectul pe care l-a inițiat este "echilibrat, nu favorizează nici debitorul, nici creditorul, ci principiul de drept al egalităţii de instrumente juridice și îi permite debitorului de bună-credinţă să îşi poată reeşalona datoriile, evitând executarea silită".

Proiectul legii falimentului personal - format PDF

Alte stiri din Politic

Ultima oră