Dispute PSD-PNL pe dezbaterea legea votului prin corespondenţă în sesiunea extraordinară

02 Aug 2015
Dispute PSD-PNL pe dezbaterea legea votului prin corespondenţă în sesiunea extraordinară
PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt Gabriela Firea, le transmite liberalilor că, dacă reușesc să se pună de acord, e suficient timp la toamnă pentru adoptarea legii votului prin corespondență, nefiind nevoie să fie introdusă pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare din 24-26 august.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, le-a cerut vineri liderilor PSD să accepte introducerea pe ordinea de zi a sesiunii parlamentare extraordinare, când se va discuta Codul Fiscal,  și a Legii privind votul prin corespondență.

Gorghiu a susţinut că, dacă nu se va discuta în sesiunea extraordinară, o eventuală dezbatere și adoptare ulterioară a acestui proiect de lege în sesiunea din toamnă a legislativului nu ar mai permite introducerea votului prin corespondență la alegerile de anul viitor.

"Dacă într-adevăr există voință politică din partea PNL, subiectul va putea fi tranșat de comisie și apoi de plenul Parlamentului în sesiunea de toamnă, pentru că alegerile din 2016 nu vor avea loc în septembrie, ci probabil mult mai aproape de sfârșitul anului. Timp este așadar suficient, așa că așteptăm de la colegii liberali dovezi de responsabilitate și nu doar exerciții sterile de retorică", le-a transmis astăzi liberalilor Gabriela firea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Ea susţine că, dacă într-adevăr liberalii și-ar fi dorit rezolvarea acestei probleme, ar fi avut pârghiile necesare, întrucât dețin președinția comisiei parlamentare privind legile electorale.

"Numai că în loc de o lege bună privind votul cetățenilor români aflați peste hotare, avem patru proiecte de lege pe această temă, am avut o moțiune de cenzură, o solicitare de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare pe această temă, iar acum, de ultimă oră, solicitarea de a include acest subiect pe ordinea de zi a sesiunii ce va fi convocată pentru Codul Fiscal", a mai spus Firea.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!




Alte stiri din Politic

Ultima oră