UPDATE. PSD confirmă remanierea Guvernului. Tudose nu a cerut demisia lui Dragnea

10 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. PSD confirmă remanierea Guvernului. Tudose nu a cerut demisia lui Dragnea

UPDATE.  "Am avut o discuție destul de lămuritoare domnul prim-ministru. Ne-a prezentat câteva măsuri care trebuie luate pentru a nu fi probleme în ceea ce înseamnă programul de guvernare și ceea ce înseamnă aplicarea programului de guvernare. Bineînțeles că asta a fost o discuție nestatutară. Vom discuta aceste lucruri în CExN (...) De asemenea, am discutat și despre proiectul de buget și despre celelalte măsuri financiare. Punctul meu de vedere este că bugetul pe anul viitor cuprinzând toate măsurile în program este un buget bun, echilibrat și cu prevederi mai mari în zonele unde ne interesează", a declarat președintele PSD, Liviu Dragnea, conform agerpres.ro.

Premierul a arătat că discuția de marți, de la sediul central al PSD, a fost una lungă, la care nu au participat doar două persoane. "S-a hotărât și sunt de acord ca decizia finală să fie luată în forul statutar, de exemplu CExN. Joi îl facem, când venim de la Craiova, pe următoarele direcții clare: raporturile dintre Guvern și partid, plecând de la premisa că Guvernul este un guvern politic dar, la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid în activitatea guvernamentală, lucrurile trebuie clarificate. Am stabilit împreună zona de remanieri-remaniabili. N-o să vă facem fericiți acum cu numele și cu propunerile și cu portofoliile, ci după CExN", a declarat şi premierul Tudose.

Președintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat, marți, după întâlniriea informală de la sediul partidului, că urmează să aibă loc o remaniere guvernamentală.

"Domnul premier are un program de guvernare de dus și acolo unde consideră că domnii miniștri nu se mișcă bine, normal că vine cu solicitări de împrospătare a ministerelor cu schimbarea miniștrilor. Este atributul dânsului și respectăm asta. Va exista o remaniere atât timp cât domnul Mihai Tudose spune că avem în anumite zone rămâneri în urmă și asta se datorează miniștrilor. În Comitetul Executivu (n.r. convocat joi după-amiază), dânsul va veni cu motivarea și noi vom lua decizia propunând alte nume", a precizat Bădălău, după întâlnirea la care au fost prezenţi liderul PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose.

Bădălau a negat că premierul i-ar fi cerut demisia lui Dragnea din fruntea PSD. "Nu, exclus. Cum să ceară demisia președintelui partidului?", a spus preşedintele executiv al PSD.

De asemenea, el a mai spus că Tudose nu şi-a pus mandatul de premier pe masă. "Nu, cum să se pună? Domnul premier este un om matur, înţelept, care ştie foarte bine ce înseamnă guvernarea unei ţări şi nu se joacă cu lucrul ăsta. (...) Este un om extrem de serios şi un premier foarte bun, am avut îndoieli la început, dar acum vă spun că e unul dintre premierii cei mai buni pe care i-a avut România, un om hotărât care va dezvolta România", a susţinut Bădălău.

 

 

.

Alte stiri din Politic

Ultima oră