UPDATE: Codul Fiscal: Sesiune extraordinară a Parlamentului la 24, 25 şi 26 august

27 Iul 2015
UPDATE: Codul Fiscal: Sesiune extraordinară a Parlamentului la 24, 25 şi 26 august
Parlamentul urmează să fie convocat în sesiune extraordinară în zilele de 24, 25 și 26 august, pentru a discuta cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis pe Codul fiscal.

"În ceea ce privește Codul fiscal s-a decis în coaliție, ca și calendar, 24, 25, 26 august să fie convocat Parlamentul pentru a se lua spre analiză cererea de reexaminare de la președintelui României, deci în sesiune extraordinară", a anunţat azi liderul interimar al PSD, Liviu  Dragnea, după ședința coaliției de guvernare.

*******
Conducerea PSD (BPN) a decis astăzi să ceară convocarea sesiunii extraordinare a Parlamentului în perioada 24-25 august pentru reexaminarea Codului fiscal după ce, ajuns la promulgare, actul normativ a fost respins de preşedintele Klaus Iohannis şi retrimis Parlamentului.

Astfel, cele două Camere ale Parlamentului vor discuta separat cererea preşedintelui Iohannis de reexaminare a Codului fiscal. Solicitarea şefului statului va fi discutată mai întâi de Senat, la 24 august, urmând ca a doua zi, la 25 august,cererea să fie discutată în Camera Deputaţilor, care este şi cameră decizională.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea s-a declarat astăzi preocupat de declaraţiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, conform cărora reducerile fiscale cuprinse în noul Cod Fiscal sunt inaplicabile şi a spus că ministrul de Finanţe va discuta din nou cu reprezentanţii Băncii Naţionale şi va fi făcută o analiză.

"Am discutat despre Codul fiscal, proiectul a fost întors de către președintele Iohannis la Parlament, ministrul de Finanțe va purta discuții cu toate instituțiile interesate, inclusiv cu Banca Națională, va realiza din nou o analiză, precum și o prognoză pe următorii 2-3 ani privind efectele Codului fiscal din care să reiasă, poate mult mai bine, sustenabilitatea și justețea măsurilor cuprinse în acesta", a spus Dragnea.

Liderul PSD a spus că a avut loc o dezbatere serioasă pe Codul Fiscal, a fost elaborat de specialişti şi ca atare nu doreşte să cedeze în faţa celor care critică actul normativ. "Mă preocupă afirmațiile domnului Isărescu, numai că o simplă declarație, pe care o respect, care văd că astăzi este puțin contrazisă de domnul Adrian Vasilescu, pe mine mă face să cred că cea mai bună variantă este aceea pe care am discutat-o astăzi, ca ministrul de Finanțe să discute cu toate instituțiile interesate, inclusiv cu BNR, pe cifre, pe analize și pe prognoze financiare. Eu nu cred că s-a adoptat modificarea Codului fiscal undeva, într-o baie, acolo au fost specialiști care au lucrat la acest document, oameni din mediul de afaceri care se pricep, alți parteneri. Eu cred că se susține, primul-ministru a fost implicat serios în elaborarea noului Cod fiscal, au fost discuții foarte largi, analize, prognoze care ne-au arătat că aplicarea noului Cod fiscal poate să aducă foarte multe beneficii României și nu vreau să cedăm pur și simplu", a mai spus Dragnea

Citiţi mai multe ştiri din Politică

Alte stiri din Politic

Ultima oră