PSD şi ALDE merg separat la alegerile locale din Bucureşti

21 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
PSD şi ALDE merg separat la alegerile locale din Bucureşti

"Principalul motiv este legat de faptul că ne dorim ca la alegerile din 2016, fiind un partid nou, să încercăm să ne poziționăm foarte clar din punct de vedere al doctrinei de centru-dreapta, al doctrinei noastre liberale. Cea mai bună soluție de a face acest lucru este de a avea candidat separat, atât pentru funcția de primar general, cât și pentru funcțiile de primari de sector", aexplicat  Daniel Constantin decizia de a merge singuri în alegeri.

El a mai spus că ALDE a luat această decizie în urma discuțiilor cu PSD şi cu membrii ALDE Bucureşti, la care s-au adăugat rezultatele favorabile ale unor sondaje de opinie. În aceste condiţii, Constantin a spus că săptămâna viitoare vor fi prezentaţi candidaţii.

Joi, copreşedintele Călin Popescu Tăriceanu declara că ALDE şi PSD vor merge împreună la alegerile locale din Bucureşti, negând că ar fi căzut înţelegerea în acest sens dintre cele două partide. Mai mult, el a susţinut că nu ar fi cea mai bună formulă este ca PSD și ALDE să-și anunțe candidații separat.

"Nu cred că asta ar fi cea mai bună formulă, dar fără să o exclud, în mod normal trebuie să nu facem anunțuri de câte doi candidați pe același sector, pe aceeași funcție, dacă mergem împreună", a mai spus Tăriceanu.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră