17 august, data propusă de PNL pentru începerea consultărilor privind macrostabilitatea economică

03 Aug 2015
17 august, data propusă de PNL pentru începerea consultărilor privind macrostabilitatea economică
Liberalii propun partidelor politice parlamentare data de 17 august pentru demararea consultărilor pe tema macrostabilității economice a României, dar copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, spune că sunt deschişi să accepte şi alte date cum ar fi 18 sau 19 august.

"Este vorba de acea invitație pe care PNL a făcut-o în vederea consultărilor cu toate partidele politice parlamentare pe cele șase teme care țin de stabilitatea macroeconomică, absorbția fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii, investițiile publice, reforma administrației publice, aderarea la spațiul Schengen și pregătirea agendei pentru preluarea președinției Consiliului UE de către România în 2019", a declarat astăzi copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Ea a mai spus că echipa liberală are mandat să angajeze discuții și să expună principii și direcții de acțiune propuse de PNL pe tema macrostabilității economice a României.

TVA, scăzut în două etape

În cadrul acestor consultări se vor discuta Codul fiscal, Legea salarizării bugetarilor și o temă nou adăugată, Acordul cu FMI, CE și BM, care va expira în septembrie.

PNL va fi reprezentat la consultări de Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat că liberalii vor vota Codul fiscal dacă se vine cu calcule clare, dacă nu se pune în pericol macrostabilitatea economică a ţării şi dacă măsurile suplimentare cu care vin legea salarizarii şi altele, nu vor pune în pericol această macrostabilitate.

Blaga a avansat propunerea ca scăderea TVA să se aplice în două etape: din ianuarie 2016, 21% şi din iunie 2016, 19%. "Codul fiscal are o sumedenie de prevederi aplicabile de la 1 ianuarie 2016, dacă ne referim la relaţiile dintre plătitorii de taxe şi stat. Cred că am fost foarte clar - poate că se poate aplica în două etape, de exemplu scăderea TVA-ului, poate merge 21% din ianuarie şi 19% din iulie. Vrem analize clare din partea Guvernului", a spus Blaga.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră