PNL propune consultări politice publice pe teme de interes

27 Iul 2015
PNL propune consultări politice publice pe teme de interes
PNL a propus astăzi liderilor partidelor parlamentare organizarea în perioada următoare a unor consultăti politice publice pe teme de interes la care să participe specialişti. Temele abordate ar urma se vizeze  stabilitatea macroeconomică, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la spaţiul Schengen, pregătirea agendei pentru preluarea în 2019 a preşedinţiei Consiliului UE.

Propunerea a fost făcută liderilor partidelor parlamentare prin intermediul unei scrisori deschise, semnate de copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

"Le propunem, azi, tuturor liderilor partidelor politice parlamentare demararea şi organizarea, în perioada următoare, a unor serii de consultări politice publice împreună cu specialişti, cu mediul de afaceri, cu membri ai administraţiei prezidenţiale, ai Guvernului, ai BNR. PNL crede că pe temele de interes major avem nevoie de un acord politic între partide care să traseze principalele obiective strategice pe termen mediu şi lung.Trebuie să ne asiguram că aceste teme sunt sustenabile pe termen lung. Sub mandatul nostru, PNL şi PSD nu vor mai face vreodată o alianţă politică sau de guvernare. Avem drumuri diferite şi aşa e bine să fie", a declarat copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

La rândul său, copreşedintele Vasile Blaga i-a criticat pe reprezentanţii PSD că discută despre rectificarea bugetară la sediul partidului. "Asistăm pentru prima dată după 1990 la o rectificare bugetară care se face la sediul unui partid, nu la sediul guvernului, bugetul ţării transformându-se în puşculiţa PSD. Rectificarea nu are viziune, nu îndreaptă resursele către politici publice importante, acoperă numai necesităţi politice şi populiste. Nu s-a prezentat public dacă s-a obţinut avizul Consiliului Fiscal. Rectificarea reprezintă disperarea lui Ponta de a controla PSD, prin alocarea unor sume pentru baronii PSD", a declarat Vasile Blaga, susţinând că prin acestă rectificare bugetară va rezulta o creştere a deficitului bugetar. 

"Chiar în condiţiile unei colectări mai bune nu ar trebui tăiat niciun leu de la Ministerul Sănătăţii, unde necesarul este cu mult peste bugetul aprobat.De la sănatate se vor tăia peste 600 de milioane de lei.Se taie un miliard de lei de la Ministerul Transporturilor - bani de investiţii
Se taie şi de la Apărare 100 de milioane de lei", a mai spus Blaga.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră