Vacanţa aleşilor dă liber la exportul de buşteni

30 Iun 2015
Vacanţa aleşilor dă liber la exportul de buşteni
 Planurile Guvernului de a interzice pentru câteva luni exportul de buşteni sunt încurcate de vacanţa parlamentarilor care va începe mâine. Proiectul de lege prin care se interzice exportul de lemn neprelucrat, aprobat de Guvern, a intrat în dezbaterea Parlamentului, dar aleşii nu au reuşit să-l şi adopte, fiind lăsat pentru sesiunea din toamnă. Ca urmare, interzicerea exportului de lemn nu se aplică deocamdată.

"Eu îmi doresc foarte mult ca acest proiect de lege să treacă, să poată să fie stopat pe perioadă limitată exportul de masă lemnoasă. Noi am propus interdicţia pentru patru luni. Ne propusesem să intre în vigoare pe data de 1 septembrie", a declarat azi ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, adăugând că până la urmă Parlamentul va fi cel care va stabili termenul exact.

Iniţial, Guvernul a anunţat că va emite o ordonanţă de urgenţă, dar a renunţat şi a adoptat un proiect de lege ce prevede că exportul de materiale lemnoase, sub formă de buşteni, cherestea şi lemn de foc, să fie suspendat până la 31 august.. Acesta a fost aprobat de Guvern la mijlocul lunii mai  în contextul adoptării noului Cod Silvic,retrimis Parlamentului pentru reexaminare de preşedintele Iohannis, şi a unor proteste împotriva defrişărilor ilegale, această problemă fiind abordată ulterior şi în CSAT.

Camera Deputaţilor este cameră decizională în cazul acestui proiect de lege, aflat în dezbaterea Senatului.

Alte stiri din Politic

Ultima oră