Prima trădare? "Votul UDMR depinde de viitoarea propunere de premier"

27 Dec 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Prima trădare?

"Nu cred că Dragnea va veni cu aceeași propunere, va veni cu altă propunere. Sunt convins că nu va repeta. Nu se poate repeta. Dacă o dată a fost refuzată persoana doamnei Sevil Shhaideh, va fi refuzată și a doua oară. Aici nu se poate juca. Trebuie să vină cu o altă propunere", a declarat marţi pentru Agerpres Kelemen Hunor.

În opinia sa, nu se va ajunge la Curtea Constituțională pentru arbitraj între cele două părți. "Președintele are dreptul de a spune da sau ba. Dacă PSD singur ar fi avut peste 50%, ar fi fost o situație un pic diferită, dar și atunci se pune problema dacă nu cumva argumentele sunt de natura siguranței naționale și a relației cu aliații noștri din NATO; atunci lucrurile se schimbă", a adăugat liderul UDMR.

La 21 decembrie, PSD, ALDE și UDMR au semnat un protocol de colaborare parlamentară pe o perioadă de patru ani. Acordul stabilește pe scurt principiile de colaborare și obiectivele urmărite în viitoarea guvernare. Liderul UDMR declara atunci că Uniunea va susţine propunerea PSD pentru postul de premier.

Alte stiri din Politic

Ultima oră