Prima femeie care devine președinte al PSD. Partidul și-a schimbat garnitura de la conducere

29 Iun 2019 | scris de M.C.
Prima femeie care devine președinte al PSD. Partidul și-a schimbat garnitura de la conducere

Partidul Social Democrat (PSD) are de acum o femeie la cârmă. Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD cu 2828 de voturi ale delegaţilor la congresul extraordinar de sâmbătă, fiind urmată de Liviu Pleşoianu cu 715 voturi.

Dăncilă a ajuns la cârma social-democraților ca președinte interimar, după ce liderul partidului, Liviu Dragnea, a fost trimis la închisoare. Sâmbătă, partidul și-a reunit delegații la congres, pentru a-și oferi o echipă stabilă în epoca post-Dragnea.

Eugen Teodorovici a devenit preşedinte executiv al partidului, iar Mihai Fifor - secretar general. 

La congres au participat aproape 4.000 de delegaţi, iar votul a fost pe buletine, scrie News.ro.

Alegerile s-au desfăşurat într-un singur tur, astfel că primul clasat a fost declarat câştigător.

Pentru funcţia de preşedinte al partidului au candidat Viorica Dăncilă - 2828 de voturi, Ecaterina Andronescu - 50, Şerban Nicolae - 375 şi Liviu Pleşoianu - 715. 
 
La funcţia de preşedinte executiv au candidat Eugen Teodorovici - 2463 de voturi, Daniel Suciu - 1358 şi Daniel Florea. 
 
Pentru funcţia de secretar general au fost în competiţie Mihai Fifor - 2366 voturi, Codrin Ştefănescu - 466, Gabriel Petrea - 717, Rodica Nassar şi Felix Stroe.

Viorica Dăncilă a postat în pagina sa de Facebook un mesaj de mulțumire către partid, imediat după anunțarea rezultatelor. ”Mulțumesc, PSD! Încrederea voastră mă bucură nespus. Sunt mândră să vă fiu alături și să vă reprezint pe acest nou drum pe care pornim de astăzi. Începem reconstrucția partidului nostru și un nou program pentru România. Am arătat că, împreună, suntem puternici. Continuăm împreună!”, a scris Dăncilă.

 /p>

Alte stiri din Politic

Ultima oră