Presedintele Iohannis a vorbit despre prioritatile Romaniei

06 Iun 2015
Presedintele Iohannis a vorbit despre prioritatile Romaniei
Aflat astazi la Blaj, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a marturisit ca Romania trebuie sa isi faca o prioritate din atragerea investitorilor straini, fara insa a negliza capitalul autohton.

"Fără îndoială că atragerea de investiții străine este o prioritatea majoră pentru România. În egală măsură însă trebuie să ne concentrăm și asupra susținerii capitalului românesc și a investițiilor autohtone care astăzi sunt din păcate în mare suferință. Garantarea proprietății, libertatea contractuală, ușurința de a iniția o afacere, libera concurență sunt elemente esențiale în ecuația inovării. Trebuie să promovăm și să protejăm aceste instituții ale economiei de piață pentru beneficiul nostru al tuturor", a afimat șeful statului în cadrul manifestărilor prilejuite de "Bosch Innovation Day".

Seful statului este de parere ca Romania trebuie sa se preocupe permanent de îmbunătățirea climatului investițional și creșterea transparenței, a stabilității și predictibilității fiscale și legislative. "Noi în primul rând avem datoria de a susține și acest domeniu. Este esențială pentru România creșterea cheltuielilor alocate cercetării și dezvoltării. De fapt este esențial să avem o strategie a guvernului în acest sens. De asemenea, este vital ca România să intensifice eforturile pentru îmbunătățirea competitivității economice", a susținut președintele Iohannis.

Iohannis este un sustinator frenetic al colaborarile dintre mediul de afaceri si oamenii de stiinta. "Tehnologia se află în strânsă legătură cu educația și calitatea forței de muncă. Este important să fim cât mai productivi, însă productivitatea nu este doar apanajul tehnologiei și mai ales al cunoașterii și a activităților unui tip special de capital, capitalul uman. Dincolo de politica ajutorului de stat ceea ce contează în ultimă instanță sunt oportunitățile de afaceri pe care România le oferă investitorilor străini. Investițiile străine înseamnă printre altele avantajul transferului de tehnologie know-how, avantaj esențial în construirea unei economii competitive", a adăugat Iohannis. Șeful statului a mai spus că cei care investesc constant în cercetare și dezvoltare vor fi mult mai productivi și mult mai puternici.

Șeful statului a participat sâmbătă la Blaj la un eveniment organizat de grupul german Bosch și a asistat la o slujbă religioasă, la Catedrala "Sfânta Treime". El s-a întâlnit de asemenea cu liderii Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică.

Alte stiri din Politic

Ultima oră