Premierul Ponta nu demisionează. Va contesta ordonanţa procurorilor

07 Iun 2015
Premierul Ponta nu demisionează. Va contesta ordonanţa procurorilor
Premierul Victor Ponta a anunţat astăzi, după şedinţa liderilor coaliţiei, că nu va demisiona şi că va contesta ordonanţa procurorilor de punere în mişcare a acţiunii penale împotriva sa.

“Voi contesta ordonanţa emisă joi de procurorul de caz, pentru că până acum nu am avut ocazia să fiu audiat de către nimeni şi e dreptul constituţional al oricărui om de a fi ascultat când e acuzat de ceva”, a declarat Ponta.

Premierul a precizat că respectă Justiţia, dar crede că Justiţia nu înseamnă să reacţionezi la evenimente politice, să intervii în deciziile politice, încercând să elimini un lider politic.

”Conform tuturor definițiilor, schimbarea unui guvern se face prin alegeri sau prin vot în Parlament. Orice altă metodă înseamnă lovitură de stat și nu îmi doresc să trăim într-o țară în care guvernele se schimba altfel decât prin procedurile constituționale", a precizat Ponta.

El a spus că se consideră nevinovat şi că va merge ori de câte ori va fi chemat în faţa procurorilor, a judecătorilor pentru a prezenta toate datele pe care le deţine, fiind convins că în final se va stabili adevărul.

Subliniind că nu vrea să facă Justiţie la televizor, premierul a făcut câteva precizări legate de acuzaţiile ce i se aduc pentru fapte comise acum 7-8 ani. Ponta a explicat că acuzaţia a venit în 2009 din partea Monicăi Macovei, ulterior fiind cercetat de ANAF, ANI şi Parchet, totul arătând că acuzaţiile Monicăi Macovei sunt neîntemeiate. El a spus că cele 17 facturi, considerate false, vor fi depuse la dosar.

„Nu există acte false . Sunt 17 facturi legal emise pe care le voi depune la dosar, s-au înscris în contabilitate, la toate controalele a rezultat că au fost perfect legale, nu există acte false. Există un proces-verbal din 7.9 2011 care spune că nu s-a încălcat nicio lege şi că nu există niciun act care să nu fi fost încheiat conform legii”, a spus premierul. El a adăugat că, în ordonanţa care i-a fost adusă la cunoştinţă, procurorul spune că dacă ar fi fost false actele, în 2013 erau prescrise.

“Am fost pus sub acuzare fără a fi întrebat, audiat despre aceste lucruri. Dacă eram întrebat, cred că lucrurile se lămureau. Nu am fost niciodată asociat, nu că asta ar fi fost rău, în cabinetul din care făcea parte Dan Şova”, a mai precizat premierul. El a susţinut totodată că, în cazul acuzaţiei de complicitate la evaziune fiscală, nu a avut niciodată vreo legătură cu contabilitatea firmei senatorului PSD.

Cât despre acuzaţiile că şi-ar fi cumpărat două apartamente de lux cu banii de la Şova, premierul a arătat cele două contracte de cumpărare pe care spune că le-a semnat în 2006, când nu avea nici o colaborare cu Dan Şova, precizând că nu sunt de lux şi că au costat 900.000 de lei.

Victor Ponta a mai spus că nu se consideră o victimă, ci un luptător care va merge până la capăt. “Mariana Rarinca este o victimă, oamenii mulţi care au avut de suferit fără a fi comis vreo faptă de natură penală, miile de oameni care au fost puşi să jure cu mâna pe Biblie pe capota maşinii”, a adăugat premierul.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră