Premierul acuză lideri ai PNL: Atanasiu, în conflict de interese, Predoiu, cercetat fără a fi deranjat

07 Iun 2015
Premierul acuză lideri ai PNL: Atanasiu, în conflict de interese, Predoiu, cercetat fără a fi deranjat
Premierul Victor Ponta a readus astăzi în atenţie acuzaţiile privind contractele încheiate de liderii liberalii Alina Gorghiu şi Teodor Atanasiu cu AVAS, dar şi informaţiiile privind cercetarea lui Cătălin Predoiu în dosarul Gala Bute.

"Cel care, eventual, se află în conflict de interese este domnul Atanasiu, care cel care i-a semnat contractele domnului Șova și după aceea l-a votat votat ca ministru în Guvernul USL sau, mă rog, care i-a semnat contractele doamnei Alina Gorghiu cu Electrica”, a acuzat premierul.

La 25 martie, senatorul Dan Şova dezvăluia în Parlament că unul dintre cele trei contracte anchetate de DNA, în cazul său, a vizat recuperarea unei creanţe de 48 de milioane de RON, a Complexului Turceni de la Electrica, reprezentată de actualul copreşedinte al PNL, Alina Gorghiu, atunci avocat.

”Colegii mei au reprezentat Turceniul şi au obţinut suma. Electrica a fost reprezentată de societatea de avocatură a doamnei preşedintăAlina Gorghiu. Îmi este foarte greu să cred că Alina Gorghiu nu îşi aminteşte cu precizie că în această tranzacţie între Turceni şi Electrica nu a fost absolut nimic ilegal, din contră, s-a respectat legea de sus până jos”, declara Şova atunci, précizând că în plen se află şi liberalul Teodor Atanasiu, fost preşedinte AVAS, care cunoaşte situaţia foarte bine.

De asemenea, premierul Ponta a susţinut că prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, este cercetat de DNA într-un dosar disjuns din dosarul Gala Bute.

“Domnul Predoiu, care este cercetat în Gala Bute, dar nu este încă suspect, este doar cercetat, ca nu cumva să aibă vreo problemă când îmi cere mie demisia", a spus Ponta.

În acest dosar, despre care Predoiu a spus că nu a fost informat oficial, acesta este acuzat că,  în 2011, şi-ar fi îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu privind adoptarea programului anual de marketing şi promovare turistică. Predoiu ar fi semnat nota de fundamentare fără ca proiectul actului normativ să fi fost transmis oficial Ministrului Justiţiei. Sesizarea a fost făcută de Corpul de control al Guvernului în martie, anul acesta.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră