Premierul acceptă înlocuirea lui Daniel Constantin cu Graţiela Gavrielescu

27 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Premierul acceptă înlocuirea lui Daniel Constantin cu Graţiela Gavrielescu

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, după şedinţa coaliţiei, că acceptă propunerea ALDE privind înlocuirea lui Daniel Constantin cu Graţiela Gavrilescu în funcţia de vicepremier şi ministru al Mediului. Postul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, ocupat în prezent de Gavrilescu va fi preluat de liderul senatorilor ALDE, Viorel Ilie.

"Am venit la şedinţa coaliţiei, am luat act de decizia partenerului de coaliţie, fiind un guvern politic. Astăzi o să înaintez către Administraţia Prezidenţială propunerile făcute de de partenerii de la ALDE ", a spus premierul. Grindeanu a reamintit că Graţiela Gavrilescu a mai deţinut funcţia de ministru al Mediului.

"Structura Guvernului votată de Parlament este cea pe care o cunoaşteţi, ministerul Mediului are şi funcţia de vicepremier. Doamna Gavrilescu are experienţă, a mai condus acest minister, are sprijinul politic al partenerilor de la guvernare, ceea ce contează", a  mai spus şeful Executivului.

Daniel Constantin a declarat că a fost prezent la şedinţa coaliţiei în care copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat decizia privind retragerea sprijinului său politic, decizie pe care o consideră în continuare nestatutară. 

"Eu mi-am spus punctul de vedere, sigur că nici nu am vrut să-i pun pe colegii de la PSD într-o postură delicată, pentru că sunt chestiuni care țin de ce se întâmplă în interiorul ALDE. Primul-ministru, dl președinte Dragnea au luat act, probabil că în orele următoare vor face cererea, dl prim-ministru va fi pus într-o situație delicată, trebuie să facă cererea de remaniere către președintele României și de înlocuire a mea din funcția de ministru și de viceprim-ministru", a explicat Daniel Constantin.

Invitat duminică seara la Antena 3, liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat că după votul în Biroul Politic al ALDE, Daniel Constantin nu mai poate rămâne în Guvern. "Din păcate, acest deznodământ era previzibil. Am avut mai multe discuţii cu Daniel Constantin şi Călin Popescu Tăriceanu. Cred că acum o luna i-am spus lui Daniel Constantin că trebuie să găsească un mod de convieţuire şi colaborare cu domnul Tăriceanu, pentru că lucrurile nu pot ajunge decât la situaţia asta, tranşarea situaţiei prin vot",  a spus Dragnea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră