Predoiu: CSM a respins amendamentele la Codul Penal. E rândul PSD

15 Iun 2015
Predoiu: CSM a respins amendamentele la Codul Penal. E rândul PSD
Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a cerut astăzi PSD să renunţe la cele 22 de modificări propuse pentru Codul Penal, acuzând partidul de guvernîmânt că prin aceste schimbări urmăreşte compromiterea unor dosare şi anchete în curs, prin eventuale dezincriminări.

„Partidul Național Liberal cere Partidului Social Democrat să renunțe la planul său de desființare a justiției independente. Un pas important în planul PSD pentru anihilarea independenței justiției și a combaterii corupției este modificarea masivă, împotriva independenței justiției, a legilor penale. Cele 22 de modificări propuse de Partidul Social Democrat nu au alt scop decât să oprească reformele pornite în justiție și lupta anticorupție. Nu întâmplător este faptul că, astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ cu privire la toate cele 22 de modificări. Față de această poziție a Consiliului Superior al Magistraturii, reiterăm cerința noastră către Partidul Social Democrat și coaliția majoritară să oprească modificarea legilor penale (...) să oprească orice efort care vizează slăbirea independenței justiției”, a declarat Predoiu într-o conferinţă de presă.

El a arătat că modificările propuse de PSD sunt în contradicție și cu Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) pe justiție și reprezintă „un mesaj de descurajare a magistraților și de sfidare a opiniei publice”.

„De aceea, considerăm că este un pericol, atât pentru puterea judecătorească, cât și pentru democratizarea societății românești, modificarea pe furiș a legilor penale împotriva avizului Consiliului Superior al Magistraturii. Nu în ultimul rând, scopul acestor modificări este să compromită anchete aflate în curs, dosare în curs de derulare, prin eventuale dezincriminări. Persoane vizate cu această protecție sunt lideri ai Partidului Social Democrat, în special dl Victor Ponta și Dan Șova”, a mai spus prim-vicepreşedintele PNL.  

Alte stiri din Politic

Ultima oră