Poroşenko la Bucureşti. Discuţii cu Iohannis,prânz cu Cioloş

20 Apr 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Poroşenko la Bucureşti. Discuţii cu Iohannis,prânz cu Cioloş

Mâine,preşedintele Ucrainei, Piotr Porosenko vine în vizită la Bucureşti, anunţă agerpres.ro.Prima întâlnire oficială o are la Palatul Cotroceni cu preţedintele Iohannis.

Potrivit agendei președintelui Iohannis, cei doi șefi de stat vor susține o declarație de presă comună. Programul lui Petro Poroșenko include și un prânz cu premierul Dacian Cioloș.
Pe 17 martie 2015, Klaus Iohannis a efectuat o vizită oficială la Kiev unde a declarat că sprijină ferm apropierea Ucrainei de Uniunea Europeană.
Iohannis a anunțat atunci că a convenit cu Poroșenko ca cele două state să acorde o mai bună vizibilitate comunităților de români din Ucraina și celor de ucraineni din România.
Ultima întrevedere dintre cei doi președinți a avut loc în februarie, în marja Conferinței Internaționale de Securitate de la Munchen. Cu acel prilej, Klaus Iohannis a reiterat sprijinul pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei și a subliniat importanța implementării depline a Acordurilor de la Minsk pentru soluționarea crizei.
AG

Alte stiri din Politic

Ultima oră