Ponta: PSD are dreptul să îşi aleagă pe cine crede că este cel mai bun. Am demisionat din trei motive

22 Iul 2015
Ponta: PSD are dreptul să îşi aleagă pe cine crede că este cel mai bun. Am demisionat din trei motive
Premierul Victor Ponta a declarat în această seară că PSD are dreptul să îşi aleagă orice lider doreşte, spunând că, în ciuda faptului că Liviu Dragnea este condamnat penal,  "este liderul nostru şi noi îl urmăm".

"PSD are dreptul să-și aleagă lider pe cine crede că este cel mai bun și astăzi am crezut, într-o majoritate clară, că e Liviu, deci Liviu Dragnea este liderul nostru și noi îl urmăm", a declarat Ponta la B1Tv.

El şi-a exprimat convingerea că, dacă va candida la congresul din toamnă, Liviu Dragnea va câştiga şefia PSD, precizând că el nu va mai intra în cursă pentru un nou mandat la conducerea partidului.

Victor Ponta a mai spus că el nu a plecat de la conducerea PSD pentru că e urmărit penal deoarece nu este cercetat pentru fapte de corupţie."Am demisionat din trei motive: in primul rând pentru că devenisem ţinta aproape iraţională şi a ofiţerilor, şi peneliştilor, şi tot ce se întâmpla era de vină Ponta, iar asta afecta şi partidul. Doi - rezultatele guvernării sunt foarte bune. Iar trei: nici nu mai aveam energia şi timpul, or Liviu are această energie şi dorinţă. Nu mai este membru al Guvernului şi poate să îi mobilizeze foarte bine pentru alegerile locale", a mai spus premierul.

El a reafirmat că nu va demisiona din funcţia de premier "nici când îşi mai pune doamna Gorghiu poalele în cap, nici dacă o cere vreun ofiţer acoperit din presă". Ponta  a explicat şi de ce nu a votat azi la şedinţa CEX, deşi a susţinut-o pe Rovana Plumb. "N-am mai apucat să votez, m-am dus să mă întâlnesc cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. Dar mi-am exprimat poziţia şi cu votul meu sau fără nu cred că era un alt rezultat", a spus Ponta. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră