Ponta, prins pe picior greşit. "Şi-a ales o companie în contradicție cu ceilalți lideri europeni"

13 Iun 2015
Ponta, prins pe picior greşit.
Prezenţa premierului Ponta în Azerbaidjan, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, nu este privită cu ochi buni nici de preşedintele Iohannis, nici de liberali. Mai mult, consilierul prezidenţial Dan Mihalache susţine că premierul a făcut o gafă diplomatică mergând la Baku.

"Mi-ar fi făcut plăcere să fiu în numele preşedintelui României, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare când dăm curs unor asemenea invitaţii. Atunci când am văzut că toţi cei din Uniunea Europeană merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis şi eu să nu mai merg", a declarat Dan Mihalache la Realitatea TV.

Liderii europeni au anunţat că vor boicota deschiderea Jocurilor Europene şi nu vor fi prezenţi la manifestare din cauza problemelor privind respectarea drepturilor omului în Azerbaidjan.

Ca şi în cazul turneului din Golf de acum o lună, reprezentanţii Preşedinţiei susţin că nu au fost informaţi de premierul Ponta că va merge la Baku, aflând de vizita acestuia din alte surse.

 "Noi nu am fost informaţi. Prezenţa premierului României, dacă mă întrebaţi pe mine, mi se pare o greşeală de politică externă", a  mai spus Dan Mihalache.

Când Ponta a mers în Golf, Iohannis a comentat că "este o metodă inedită de a face politica externă, fiecare de capul lui".

Liberalii au dat şi ei un comunicat în care înfierează gestul premierului Ponta. "Ieri, deși avea anunțată în program o vizită externă la Budapesta, premierul Victor Ponta a aterizat cumva la Baku, la deschiderea Jocurilor Europene, și s-a așezat cuminte în spatele președintelui Rusiei, Vladimir Putin, în tribuna oficială din capitala Azerbaidjanului. N-a informat pe nimeni, nici pe cetățeni, nici pe președinte și, surpriză, nici n-a redactat o scrisoare deschisă către liderii UE, care au decis public să boicoteze acest eveniment (...) Deci, premierul fără onoare și-a ales o companie în contradicție cu ceilalți lideri europeni, ceea ce îl îndepărtează de elita politicii europene", afirmă senatorul PNL, Corneliu Dobriţoiu.

Alte stiri din Politic

Ultima oră