Ponta, în plen: Opoziția nu este în stare să dea jos Guvernul, așteaptă ca un procuror să o facă în locul ei

12 Iun 2015
Ponta, în plen: Opoziția nu este în stare să dea jos Guvernul, așteaptă ca un procuror să o facă în locul ei
Premierul Victor Ponta a declarat, în plenul Parlamentului, că nu este un precedent bun pentru democrația din România și este foarte grav ca un guvern "să se schimbe prin voința unui procuror". 
 
"Nu mi s-a intamplat pana acum sa particip la o motiune de cenzura care nu presupune activitatea Guvernului, ci a Parlamentului."
 
Am vazut ca se discuta alegerile locale. Ati votat o lege. Pe legea noua se organizeaza alegeri din cate am inteles de la sefii de consilii judetene la Cluj. (alegeri partiale - n.r.)
 
Motiunea are ca scop critica activitatii guvernului, am vazut ca nu e vorba de asa ceva in motiunea dvs. si mai are ca scop dovedirea unei alte majortiati, unei alternative la guvern. Nu exista alternativa si se va vedea ca nu exista nici alta majoritate.
 
Nu acuz opozitia de faptul ca nefiind in stare sa dea jos Guvernul asteapta ca un procuror sa o faca in locul sau.

Daca dumneavoastra credeti ca este un bun precedent pentru democratia din Romania ca un guvern sa nu se schimbe in Parlament sau in alegeri, ci prin vointa unui procuror cred ca este foarte grav si cred ca va veni un timp cand va veti da seama de acest lucru", a mai spus premierul.
 
Victor Ponta și-a încheiat discursul în aplauzele colegilor. (V.M.)

Alte stiri din Politic

Ultima oră