Liberalii au depus contestaţia la ordonanţa privind majorările salariale

08 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Liberalii au depus contestaţia la ordonanţa privind majorările salariale

"Grupul parlamentar PNL a depus deja la președintele Camerei Deputaților solicitarea — și, spunem noi, cu probe incontestabile — de a stopa parcursul legii la care facem referire și anume cea cu creșterile salariale, dar și al celorlalte acte normative votate în ședința din 7 noiembrie. Acestea sunt probele pe care discutăm și anume veți vedea capturi după un film făcut chiar în timpul votului la legea privind creșterile salariale, vi le punem la dispoziție, veți ajunge și dvs la concluzia că în sală, de la început până la sfârșit, au fost 168 de deputați, nu mai mulți, ceea ce este mai mult decât clar că s-a fraudat votul", a declarat liderul deputaților liberali Eugen Nicolăescu, conform agerpres.ro.

La rândul său, premierul Dacian Cioloş a anunţat că Guvernul este nevoit să conteste legea de modificare a ordonanţei 20 la CCR, deoarece aceasta adânceşte inechităţile sociale pe care Executivul a încercat să le corecteze.

"Suntem nevoiți să cerem un control de constituționalitate a acestei legi care a fost adoptată și vreau să fiu foarte clar: această solicitare de control de constituționalitate vizează doar legea care modifică ordonanța de urgență și nu ordonanța de urgență ca atare. Deci ceea ce s-a decis prin ordonanță de urgență, indiferent de ce decide Curtea Constituțională, rămâne aplicabil în continuare", a declarat Cioloș, la Palatul Victoria.

El a adăugat că "nu se poate ca parlamentarii să nu fi știut de existența Legii responsabilității fiscal-bugetare" potrivit căreia cu 6 luni înainte de alegeri parlamentare "nu se mai adoptă acte normative care vizează măriri de salarii". Cioloş a amintit că ordonanța este în Parlament de câteva luni de zile şi a arătat că, dacă s-ar fi dorit  creșteri de salarii, mai mari decât cele propuse de Guvern, ar fi fost timp pentru o dezbatere reală.

Alte stiri din Politic

Ultima oră