PNL, membru cu drepturi depline în PPE

01 Iun 2015
PNL, membru cu drepturi depline în PPE
Prim-vicepreşedintele liberal, Anca Boagiu, a anunţat că noul PNL, succesorul fostului PDL și al fostului PNL este, începând de astăzi, 1 iunie, membru cu drepturi cu drepturi depline al Partidului Popularilor Europeni (PPE).

Decizia a fost luată la Oslo unde a avut loc Biroul Politic al popularilor europeni, reuniune la care Anca Boagiu a participat în calitate de vicepreşedinte al PPE.

"Astăzi, la Oslo, unde mă aflu în calitatea mea de vicepreședinte al PPE și unde are loc, Biroul Politic, respectiv conducerea centrală a celui mai mare partid european, PPE, partid de centru dreapta, a decis în unanimitate, cu puțin timp în urmă, acceptarea noului PNL în structura popularilor europeni", a transmis Anca Boagiu, printr-un comunicat de presă.

Ea a adăugat că Adunarea Politică a PPE va aproba, în seara aceasta, decizia politică a conducerii centrale a popularilor europeni, stabilind că noul PNL este succesorul legal al PDL și al PNL, cu toate drepturile și obligațiile care decurg din acest statut.

"Astăzi, noul PNL și-a definitivat, implicit și-a întărit poziția în cel mai mare partid din Europa", a conchis Anca Boagiu. 


Acum un an, la 26 mai, BPN al PNL a decis cu majoritate de voturi, un vot împotrivă şi trei abţineri, ca PNL să se alăture PPE şi europarlamentarii liberali să facă parte din grupului PPE. Din familia popularilor europeni fac parte în acest moment PNŢCD, PNL şi UDMR. Şi PMP a depus, în februarie 2014, o cerere pentru a deveni membru deplin al PPE.

Alte stiri din Politic

Ultima oră