PNL ameninţă cu boicot şi lanţuri umane

07 Iun 2015
PNL ameninţă cu boicot şi lanţuri umane
Liberalii au reacţionat la declaraţiile premierului Ponta, după şedinţa de azi a coaliţiei, cerându-i din nou demisia din funcţie.

Copreşedinţii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au susţinut într-o conferinţă de presă că premierul aruncă în aer credibilitatea României prin atacurile la adresa Justitiei şi nerespectarea instituţiilor statului.

"Vreau să îi mai spun lui Victor Ponta că justiţia nu se face la sediul din Kiseleff, nu se face în Parlament. Activităţile comerciale si achiziţiile de apartamente ale lui Victor Ponta nu interesează pe nimeni. Discutţa de astazi este despre lipsa de credibilitate şi de legitimitate pe care le are un premier", a declarat Gorghiu.

Vasile Blaga i-a cerut premieruliui demisia imediată şi a susţinut că, în Europa, cazul lui Victor Ponta este fără precedent. În opinia sa, România se află în cea mai grava criză politică din 1989 încoace.

El a anunţat că liberalii vor face un lanţ uman în jurul Parlamentului, cu ocazia votului la moţiunea de cenzură, în semn de protest că premierul Ponta nu demisionează, şi vor organiza mai multe acţiuni în ţară de sprijinire a românilor din diaspora.

De asemenea, Alina Gorghiu a anunţat că PNL va boicota orice acţiune propusă de premier  şi a cerut PSD să se delimiteze de Victor Ponta. 
Ea a spus că este curioasă dacă premierul va avea îndrăzneala să vină mâine, la consultările de la Cotroceni, unde se va discuta despre despre strategia de securitate a României.

"Sunt curioasă dacă va avea obrăznicia să se prezinte la aceste discuţii sau marţi la CSAT (...) Vom refuza să participăm la orice act politic care îl implică pe Victor Ponta. Şi luni şi miercuri vom boicota oricare situaţii in care am avea discuţii cu Victor Ponta. Un semnal trebuie dat", a mai spus Alina Gorghiu.


 

Alte stiri din Politic

Ultima oră