PMP şi ALDE nu vor alegeri parlamentare în decembrie. Ce spune Băsescu

03 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
PMP şi ALDE nu vor alegeri parlamentare în decembrie. Ce spune Băsescu

"Propunerea Guvernului este 4 sau 11 decembrie. (...) Cred că amândouă sunt puţin fezabile, dar trebuie să privim în Constituţie să vedem dacă alegerile în noiembrie s-ar putea desfăşura pentru că 4 nu se poate, e între sărbători. 11 este la opt zile de data expirării mandatului legal al Parlamentului. Ţara nu poate sta fără Parlament, e ca şi cum ai spune că nu are preşedinte", a afirmat Băsescu într-o conferinţă de presă, conform mediafax.ro.

El a explicat că numai premierul, dacă e desemnat are, conform Constituţiei, zece zile la dispoziţie pentru a anunţa cabinetul şi programul de guvernare. "Deci numai până Biroul Electoral Central dă rezultatele finale şi se face 19, deci cred că va trebui adaptată decizia la termenii constituţionali, chiar dacă şi această propunere 4 şi 11 a avut în vedere tot termenii constituţionali în felul ei", a mai spus Băsescu.

Nici ALDE nu este de acord cu propunerea Guvernului. „Ambele variante sunt proaste. Pe 4 există riscul, având în vedere că pe 1 decembrie avem Ziua Naţională, pe 6 decembrie o sărbătoare mare a creştinilor ortodocşi, există riscul să avem o participare redusă la vot. Pe 11 decembrie există riscul să avem, nu ştiu, o vreme dificilă şi atunci să avem zăpezi şi atunci să nu avem o participare de asemenea masivă la vot”, a argumentat Daniel Constantin.

Alte stiri din Politic

Ultima oră