Orban, atac la PSD: Cioloş şi Iohannis vor răspunde

20 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Orban, atac la PSD: Cioloş şi Iohannis vor răspunde

Ludovic Orban îşi începe postarea afirmând că pesediştii se fac că sprijină guvernul în Parlament, protejându-şi oamenii din administraţie instalaţi în guvernarea Ponta ( secretari de stat, preşedinţi şi vicepreşedinţi de agenţii şi autorităţi, manageri de companii, secretari generali şi secretari generali adjuncţi, directori generali şi directori, prefecţi şi subrefecţi, şefi de deconcentrate) cu ameninţarea depunerii unei moţiuni de cenzură.

"Păstrează, de asemenea, monopolul absolut al alocării de bani pentru investiţii către localităţi, favorizând primarii PSD în pregătirea alegerilor locale. Iar în timpul acesta, deşi ei sunt practic la putere, televiziunile aflate sub influenţa lor toacă guvernul de dimineaţa până seara, dând vina pe Johannis şi PNL pentru toate greşelile, reale sau inventate, ale executivului", afirmă Orban.

El recunoaşte că astfel imaginea guvernării va fi distrusă, iar PSD va organiza alegerile locale.

"În ritmul ăsta, în câteva luni, imaginea guvernului va fi făcută ţăndari, cu consecinţe evidente asupra imaginii PNL (care, deşi în realitate nu are niciun om în guvernare, este perceput ca fiind responsabil de activitatea guvernului ), iar PSD va organiza practic alegerile prin miile de pesedişti mentinuţi în poziţii cheie, cu consecinţe evidete asupra "corectitudinii" procesului electoral. Dacă Dacian Cioloş, şi, mai ales, girantul său, Klaus Johannis, nu înţeleg această strategie diabolică a PSD şi nu o contracarează, vor răspunde pentru consecinţele ei nefaste", conchide liderul PNL.

Avertismentul lui Orban vine după ce premierul Dacian Cioloş a refuzat să modifice legea electorală prin ordonanţă de urgenţă astfel încât primarii să fie aleşi în două tururi, aşa cum a solicitat PNL.După refuzul premierului, copreşedintele PNL Alina Gorghiu a postat miercuri, pe Facebook, declaraţia preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, conform căreia emiterea unei ordonanţe de urgenţă pe acestă temă nu ar fi neconstituţională. Declaraţia este însoţită de comentariul "Un punct de vedere care confirmă ce spune PNL".

"Un tur sau două tururi sau zece tururi este o opțiune politică. Constituția nu spune că alegerile trebuie să se facă într-un tur sau două tururi, ci că trebuie să fie alegeri libere, periodice și corecte. De aici încolo este la latitudinea politicienilor să stabilească (...)Democrația nu se măsoară nici în luni, nici în zile. Democrația se măsoară în lucruri bine făcute, în lucruri făcute cu scaun la cap. Sigur, Comisia de la Veneția a spus că este o recomandare care spune că nu e bine să se modifice legile electorale cu un an înainte de data alegerile sau, mă rog, un termen mai scurt și noi am preluat aceasta și am scris și noi în decizii", a declarat Zegrean.

Cum Cioloş a spus că ar fi nedemocratică adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru alegerea primarilor în două tururi, Zegrean a comentat că în România s-au adoptat vreo 1.000 de OUG. "Înseamnă că suntem total nedemocratici nu?", a întrebat el.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră