Moţiunea de cenzură, între primul şi al treilea om în stat, cu rezultate diferite

06 Iun 2015
Moţiunea de cenzură, între primul şi al treilea om în stat, cu rezultate diferite
Şi preşedintele Klaus Iohannis, şi preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, fac calcule privind şansele moţiunii de cenzură a PNL, dar rezultatele sunt net diferite.

Klaus Iohannis crede că votul parlamentarilor la moţiunea de cenzură va fi influenţat de anunţul DNA privind urmărirea penală a premierului Ponta, considerând că aleşii sunt politicieni "destul de bine orientaţi, care îşi dau seama când este important să reacţioneze politic corect".

“Eu tind să cred că va influenţa modul în care vor vota”, a spus Iohannis vineri seară la TVR, adăugând că, după părerea lui, lumea va ţine seama de această evoluţie. “Indiferent cum privim lucrurile, nu putem să facem abstracţie de ce s-a întâmplat astăzi la DNA, este un lucru care are şi va avea urmări profunde în politica românească”, a mai spus Iohannis.

Pentru Valeriu Zgonea însă, majoritatea parlamentară este aceeaşi, neschimbându-se nimic între timp.

“Moțiunea de cenzură nu strânge mai mult de 190 de votanți, poate 200 maxim. Pentru partidul de opoziție, în afară de exercițiu de imagine, nu-i văd rostul. Am văzut, în ultimii 15 ani, partide de opoziție care nu au depus moțiuni de cenzură, pentru ca să nu treacă în ridicolul unei obligații pe care o faci doar pentru că ai unele obligații. Înainte de această situație, PSD-ul spunea că nu are nicio emoție privind votul pe moțiunea de cenzură, credeți că s-a schimbat ceva între timp, există motive de îngrijorare?", a declarat Zgonea, citat de agerpres.ro.

El a admis însă că “nu suntem într-o situaţie foarte bună în acest moment”, şi nu a dorit să mai facă alte comentarii.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră