UPDATE: Scandal între PSD şi PNL din cauza Ralucăi Prună

10 Oct 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE: Scandal între PSD şi PNL din cauza Ralucăi Prună

"S-a suspendat ședința de astăzi din lipsă de cvorum pentru că PNL a ales să boicoteze votul pe moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției. Deci, practic, pentru a salva onoarea nereperată a doamnei ministru au boicotat și celelalte voturi. Ăsta este felul lor de a face politică. Zeci de mii de familii așteptau ca azi să votăm conversia creditelor, așa cum s-a stabilit, la cursul istoric. De asemenea, toți copiii și părinții așteptau să votăm legea cu 1 iunie și alte voturi importante. Noi am fost prezenți astăzi aici. Ieri, doamna ministru Prună m-a sunat și pe mine spunând că ar vrea să nu fie dimineață dezbaterea. Eu am procedat corect, am pus-o în legătură cu domnul Florin Iordache și au convenit împreună ora 14,30, am așteptat 15 minute, a început dezbaterea unde au fost prezenți membri ai Guvernului, urma să se voteze. Liberalii au găsit să boicoteze, să nu participe, arătând că susțin și își asumă acest ministru al Justiției, efectul fiind că au boicotat și celelalte legi", a declarat marţi liderul PSD, Liviu Dragnea, la Palatul Parlamentului.

El a mai spus că declarația PNL care a anunțat că va boicota doar votul pe moțiune "este o minciună" 

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu susţine însă că social-democraţii sunt cei care mint. "Minciuna PSD are picioare scurte. Şedința pentru votul final era stabilită la 15.30. PSD a suspendat şedința la 15.10. Noi eram prezenți pentru vot. PSD a fugit", scrie Alina Gorghiu pe Facebook.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că social-democraţii depun luni la Camera Deputaţilor o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună, intitulată "Și minciuna poate să ucidă". Demersul PSD vine după ce Raluca Prună a recunoscut că a minţit la CEDO când a spus că a fost asigurat un buget de câte 150 de milioane de euro pentru șapte penitenciare.

"Textul moțiunii este deja redactat și sunt toate șansele ca mâine (marți — n.r.) să se dezbată și să se și voteze în plen", a declarat  luni Liviu Dragnea. El a mai spus că declarațiile publice făcute de ministrul Justiției par foarte grave, iar Raluca Prună are ocazia să vină în Parlament să se apere, susţinându-şi punctul de vedere.

"Știți cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus și am mințit la CEDO — și spun bine mințit la CEDO — că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român... Deci, eu am mințit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niște bune intenții, pentru că în realitate în buget noi nu aveam acești bani", a declarat joi, Raluca Prună, în şedinţa CSM.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră