Modificarea Codului Penal: "Parlamentul ştie ce decizii să ia", declară Ponta

07 Mai 2015
Modificarea Codului Penal:
"Apreciez întotdeauna poziţiile ambasadelor. Sunt convins că Parlamentul ştie ce decizii să ia", a răspuns joi premierul Victor Ponta, joi, întrebat de ziarişti dacă se impune modificarea Codului Penal, ţinând cont şi de poziţiile exprimate de ambasade, precum cea a SUA, care a anuntat ca urmareste ingrijorarile legate de aceste modificari. 

Conform mediafax.ro, Ponta a confirmat că s-a întâlnit şi joi, la Guvern, cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA în România, Dean Thompson, după ce, miercuri, diplomatul american a venit, la Parlament, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, unde se aflau Valeriu Zgonea şi premierul Victor Ponta. Şeful Executivului a spus că de fiecare dată a discutat cu diplomatul american despre organizarea Summit-ului Regional de Securitate Cibernetică, care va avea loc săptămâna viitoare la Bucureşti.

Senatorii Cristiana Anghel (PC) şi Ovidiu Donţu şi Ioan Chelaru (PSD) au propus, marţi, în Comisia juridică, un amendament la Codul Penal şi la cel de Procedură Penală, prin care "măsurile preventive pot fi dispuse dacă există probe sau indicii temeinice", înlocuind sintagma "suspiciuni rezonabile". Amendamentul a fost adoptat cu majoritate de voturi. 

Alte stiri din Politic

Ultima oră