Mircea Diaconu, dezvăluiri din Parlamentul European: Comisarul Timmermans s-a luat cu mâinile de cap când a aflat că Președintele a participat la proteste

24 Mar 2017
Mircea Diaconu, dezvăluiri din Parlamentul European: Comisarul Timmermans s-a luat cu mâinile de cap când a aflat că Președintele a participat la proteste

În cadrul unei intervenții la Antena 3, Mircea Diaconu a dezvăluit modul în care au fost percepute din Parlamentul European protestele ce aveau loc în România împotriva OUG 13. 

Potrivit europarlamentarului, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans ”s-a luat cu mâinile de cap” când a auzit că președintele Klaus Iohannis a vizitat protestatarii.
”Peste câteva zile, Comisarul Timmermans ne-a invitat în biroul dânsului, pe câțiva dintre noi. Pe mine, domnul Pașcu, Victor Boștinaru, Norica Nicolai.

Am mers si am discutat. Am povestit cu lux de amănunte ce se întâmplă acasă. Au fost momente în care Comisarul s-a luat cu mâinile de cap. La propriu. A spus că nu se poate asa ceva. Coborârea președintelui din spațiu de mediator, de echilibru într-un stat de drept, în strada, nu se poate. S-a luat cu mâinile de cap”, a relatat Mircea Diaconu la Antena 3.

Totodată, europarlamentarul a mai precizat și modul în care s-a promovat la nivelul Parlamentului European situația din România.

”În ziua precedentă, ca un fel de explozie, s-au umplut mail-urile tuturor de informații parșive despre România. Am analizat cu asistenții mei. O asistentă româncă din cabinetul unui europarlamentar englez a trimis la tot Parlamentul European astfel de texte”, a conchis Mircea Diaconu.

În contextul dezbaterii din PE, unde Monica Macovei împreună cu un grup de susținători au luat cuvântul, europarlamentarul român se teme că  ”există o sumă întreagă de oameni, români ca și noi, care au fost plantați în puncte cheie și dirijează informația”.

Alte stiri din Politic

Ultima oră