UPDATE. Mihai Fifor, propus ministru la Apărare, Gheorghe Şimon la Economie. Iohannis e de acord

12 Sep 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Mihai Fifor, propus ministru la Apărare, Gheorghe Şimon la Economie. Iohannis e de acord

Conducerea PSD l-a validat marţi pe senatorul Mihai-Viorel Fifor, ministru al Economiei, pentru funcția de ministru al Apărării Naționale. La Ministerul Economiei, în locul lui Fifor, va fi propus deputatul Gheorghe Şimon.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis de cele două numiri, iar şeful statului ar fi fost "de principiu" de acord cu noile schimbări.

"Eram cu premierul Mihai Tudose, l-am sunat pe preşedinte, l-am informat care vor fi propunerile noastre astăzi şi, sigur, a fost de acord. Preşedintele, de principiu, a agreat aceste propuneri. Sigur că o sa le analizeze abia dupa ce vin hârtiile oficial, dar aseară nu a avut reacţie de respingere sau să nu fie de acord cu noi. Sigur, decizia va fi la dumnealui astăzi", a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că ambii nominalizaţi au pregătirea şi experienţa necesară pentru a conduce cele două ministere. "Am avut în ultimele zile mai mult discuţii cu primul ministru referitoare la nominalizarea pentru Ministerul Apărării. Decizia comună a fost Mihai Fifor pentru că e un om responsabil, are avantajul că în ultimele luni a lucrat la Ministerul Economiei ca ministru şi a mers prin ţară, a văzut obiective economice şi în această perioadă a lucrat foarte mult cu MApN pentru industria de aparare. Gheorghe Şimon este un om cu experienţă foarte mare în economie, are o activitate veche în PSD", a spus liderul PSD. 

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a anunţat că președintele Iohannis a semnat decretele pentru numirea lui Mihai Fifor la conducerea Ministerului Apărării și a lui Gheorghe Șimon la Ministerul Economiei.

Cei doi noi miniştri au depus marți după-amiază jurământul de învestitură în fața președintelui Klaus Iohannis. La ceremonia de la cotroceni au participat premierul Mihai Tudose, vicepremierii Sevil Shhaideh și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Preşedintele Iohannis nu a făcut declaraţii după depunerea juramântului de către cei doi miniştri.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră