Un pesedist, exclus din partid din cauza manifestărilor antisemite şi xenofobe în mediul online

12 Sep 2015
Un pesedist, exclus din partid din cauza manifestărilor antisemite şi xenofobe în mediul online
Conducerea PSD Olt a decis excluderea din partid a lui Daniel Predoiu, după ce acesta a publicat pe o reţea de socializare mesaje cu caracter xenofob, rasiste şi antisemite. 

"Forurile de conducere judeţene ale Partidului Social Democrat Olt s-au întrunit de urgenţă (...) şi au hotărât, cu unanimitate de voturi, excluderea din rândurile Partidului Social Democrat Olt a domnului Daniel Predoiu. Această decizie a fost adoptată la solicitarea organizaţiei PSD Caracal, cea care a propus excluderea acestuia. Hotărârea a fost luată în urma postărilor xenofob - rasiste şi antisemite făcute de către acesta pe o reţea de socializare online", se arată într-un comunicat de presă, citat de politicaromaneasca.ro.

Liderul interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu acceptă ca în partid să activeze membri cu convingeri antisemite.

"Am avut o discuţie cu preşedintele Organizaţiei PSD Olt şi i-am cerut cu toată fermitatea să convoace structurile statutare pentru ca acest domn să fie exclus din PSD. PSD-ul nu este un partid antisemit şi în partidul nostru nu pot fi membri cu convingeri antisemite. Dacă dl Daniel Predoiu vrea să-l iubească pe Hitler, o poate face în afara partidului, nu în cadrul PSD, care nu este nici antisemit, nici xenofob", a spus Liviu Dragnea .

Excluderea a fost salulată de preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România. Aurel Vainer spune, într-un comunicat de presă, că este un gest de corectitudine şi normalitate, binevenit în contextul în care extremismul câştigă teren în Europa.

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră