Dragnea îl susţine pe Cazanciuc ca ministru al Justiţiei

23 Iul 2015
Dragnea îl susţine pe Cazanciuc ca ministru al Justiţiei
Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, spune că îl susține pe Robert Cazanciuc ca ministru al Justiției, după ce în urmă cu o zi premierul Ponta şi mai mulţi pesedişti i-au cerut demisia.  "Eu îl sprijin pe Robert Cazanciuc ca ministru al Justiției", a declarat astăzi Dragnea, după ce a fost, întrebat dacă solicitarea privind demisia lui Cazanciuc reprezintă o poziție a PSD sau doar voci singulare în partid, scrie agerpres.ro.

Întrebat dacă în cazul unei remanieri guvernamentale acest lucru se va anunța de către CExN al PSD sau de la Guvern, Dragnea a răspuns: "Trebuie respectat Statutul. (...) Miniștrii au fost aprobați în grupurile parlamentare".

"Nu știu dacă ajungem la remaniere guvernamentală, îmi doresc ca Victor Ponta să rămână prim-ministru, cel puțin până în 2016 și va avea sprijinul PSD. Despre remanieri vorbim, dar nu cred că este cazul deocamdată", a afirmat președintele interimar al PSD. 

Supărarea unor pesedişti pe Cazanciuc este mai veche, cauza fiind opoziţia acestuia la modificarea legii astfel încât ANI să nu mai golească admnistraţia locală de primari şi şefi de consilii judeţene prin deciziile de incompatibilitate şi conflict de interese, dar şi lipsa de reacţie a ministrului la abuzurile procurorilor faţă de pesedişti.

La şedinţa CExN al PSD de ieri, aceste nemulţumiri au răbufnit din nou, mai ales că însuşi premierul Ponta, îi ceruse în şedinţa de Guvern demisia lui Cazanciuc din cauza scandalului violatorilor de la Vaslui. 

Citiţi mai multe ştiri din Politică!

Alte stiri din Politic

Ultima oră