Liviu Dragnea nu mai e președinte executiv al PSD, dar rămâne "coordonator"

27 Mai 2015
Liviu Dragnea nu mai e președinte executiv al PSD, dar rămâne
Comitetul Executiv Național al PSD a aprobat, miercuri, demisia din funcția de președinte executiv a lui Liviu Dragnea. Acesta isi va pastra atributiile de conducere pe parte organizatorica a PSD in special pe partea de campanii electorale.

Intr-o conferinta de presa comuna, sustinuta de Victor Ponta si Liviu Dragnea, cei doi au subliniat ca raman "parteneri".

"Bineinteles ca toti membrii CExN am sustinut ca Liviu Dragnea a fost desemnat de noi toti coordonator al campaniei pentru referendum, am luat toti decizia de a-l suspenda pe Basescu, si ca daca s-a decis in instanta ca doar Liviu Dragnea sa plateasca ce am facut toti, e o decizie pe care o consideram nedreapta si o vom contesta conform prevederilor legale", a spus Ponta. Premierul a continuat că Dragnea va îndeplini, în continuare, ”toate sarcinile pe care comitetu le consideră necesare”. ”Va fi în continuare partenerul meu în ceea ce am început în 2010 și vom continua cu succes în 2016”, a mai spus Ponta.

La rândul său, Liviu Dragnea a subliniat că a făcut recurs la decizia justiției în ”dosarul Referendumului” și a prezentat care vor fi noile sale atribuții.

"Am spus mai demult ca demisia mea din functia de presedinte executiv este de demnitate si o mica forma de protest fata de faptul ca aceasta decizie a fost nedreapta. Dincolo de asta, nu am de gand nici sa ma evapor nici sa fug din partid, raman la dispozitia partidului si Victor Ponta impreuna cu CExN au hotarat ca este nevoie de cineva care sa faca aceasta munca de a coordona realizarea ofertei politice a PSD pentru 2016-2020".

"Il voi sprijini pe Dolineaschi (Andrei Dolineaschi, Secretarul General al Partidului Social Democrat - n.red.) in actiunile de organizare, pe domnul Ponta in activitatea guvernamentala, voi fi partener cu Victor Ponta in toate negocierile politice in coalitie", a explicat Dragnea.

Alte stiri din Politic

Ultima oră