Liviu Dragnea, REPLICĂ pentru Iohannis: „Preşedintele încalcă grav Constituţia!“

04 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Liviu Dragnea, REPLICĂ pentru Iohannis: „Preşedintele încalcă grav Constituţia!“

 

Îi doresc mult succes în a proceda la desconsiderarea Constituţiei. Eu nu am spus niciodată că vreau să fiu premier, nici nu am spus cu cine vrem noi să mergem la Cotroceni ca şi propunere de prim-ministru. Domnul Iohannis confirmă acum că face ce îi spune doamna preşedinte de la PNL (n.r. - Alina Gorghiu), nu vrea să-i iasă din cuvânt. Să spui, înaintea alegerilor, pe cine ai prefera, respectiv pe Cioloş, şi pe cine nu ai pune, asta încalcă grav Constituţia", a declarat Liviu Dragnea, potrivit RTV. 

"Românii vor vorbi pe 11 decembrie, până atunci preşedintele să tacă. Să vorbească numai după ce hotărăsc românii cine să conducă Romania. Iohannis a tăcut inteligent până acum, putea sa continue", a completat Dragnea.  Întrebat de jurnalişti dacă exclude posibilitatea de a fi premier, Dragnea a răspuns: "Exclud orice discuţie despre subiectul ăsta".

Liviu Dragnea a precizat că PSD nu-l va susţine pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier nici dacă PSD câştigă, nici dacă pierde alegerile. ”Nu e nevoie de un plan B că nu este un plan A. Eu nu am spus că planul e să fiu prim-ministru. Vreau ca PSD să câştige alegerile, să poată să facă majoritate şi să poată să meargă la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru (...) Propunerea venită de la cei care vor câştiga alegerile va fi acceptată de Iohannis. Aşa cred eu”, a mai spus Dragnea.

Liderul PSD susţine că preşedintele Iohannis îi sprijină făţiş pe liberali în campania electorală. ”Iohannis e cu PNL şi de partea cealaltă PSD. Şi dacă mai e supărat poate să mai pună nişte copoi pe noi. Îi aşteptăm. Din instituţiile statului. Să nu creadă că suntem nişte proşti pe aici prin ţară”, a adăugat Dragnea.  Fostul premier Victor Ponta a declarat, macă preşedintele Klaus Iohannis trebuie să respecte Constituţia atunci când va numi viitorul premier după alegerile din decembrie.

Alte stiri din Politic

Ultima oră