PNL strânge semnături pentru demiterea lui Ponta

22 Iun 2015
PNL strânge semnături pentru demiterea lui Ponta

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că liberalii au decis să demareze o moţiune populară pentru demiterea premierului Victor Ponta. "Astăzi vom iniţia campania de strângere de semnături în toate judeţele României, în toate filialele PNL. Vom merge către cetăţeni pentru a le cere sprijinul în demiterea unui premier care refuză să-şi scrie demisia", a declarat  Gorghiu.

Ea admis că demersul liberalilor nu va avea un efect juridic. "Nu trebuie să ai un efect juridic al acestei acţiuni. Trebuie să vedem în ce măsură avem capacitatea de a-i avea lângă noi pe cetăţeni în demersul de a-l demite pe premier", a explicat  Alina Gorghiu.

Totodată, liberalii analizează posibilitatea ca la discuţiile din Comisia de revizuire a Constituţiei să fie reintrodusă instituţia revocării premierului de către preşedinte. "Situaţia este atât de gravă, motiv pentru care credem că ar trebui discutat în spaţiul public foarte serios şi în Parlament, în Comisia de revizuire a Constituţiei, posibilitatea reintroducerii instituţiei revocării prim-ministrului. Suntem astăzi într-un moment atât de critic şi nu îi găsim rezolvare pentru că prim-ministrul este de rea credinţă. Vom încerca să generăm o dezbatere cât se poate de amplă pentru a vedea în ce măsură are susţinerea populaţiei şi în ce măsură vom creiona o majoritate parlamentară care să susţină acest amendament al PNL. Vom încerca să găsim pârghii pentru ca viitoarea Constituţie să prevadă posibilitarea revocării din funcţia a premierului de către preşedinte", a mai spus Alina Gorghiu.
 

Alte stiri din Politic

Ultima oră