Liberalii caută soluţii la criza provocată de demisia lui Blaga

28 Sep 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Liberalii caută soluţii la criza provocată de demisia lui Blaga

"În zilele următoare va avea loc o reuniune a conducerii partidului în care se va stabili cea mai bună variantă de urmat în contextul demisiei domnului Vasile Blaga", se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu, a declarat, miercuri, că liberalii au trei opţiuni: desemnarea unui copreşedinte în locul lui Blaga, alegerea unui preşedinte unic în cadrul Biroului Permanent sau congres extraordinar. Desemnarea unui al copreşedinte ar urma să fie făcută de reprezentanţii fostului PDL. Organizarea unui congres extraordinar pentru alegerea conducerii este o variantă mai puţin plauzibilă în condiţiile în care se apropie alegerile parlamentare.

"Vom lua, în perioada următoare, toate deciziile necesare, în urma acestui eveniment nedorit, prin consultare și cu încredere în forța fiecărui membru al partidului nostru. În același timp, Partidul Național Liberal precizează faptul că Vasile Blaga l-a informat pe președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, că nu își va depune candidatura pentru un nou mandat de parlamentar", a precizat şi copreşedintele Alina Gorghiu. Marţi seara, Biroul Politic Judeţean Timiş al PNL a decis ca Vasile Blaga să deschidă lista organizaţiei pentru Senat la alegerile din 11 decembrie.

O problemă pentru liberali va fi şi găsirea unui alt şef de campanie electorală în locul lui Blaga, dar Alina Gorghiu nu pare îngrijorată, transmiţând un mesaj mobilizator, ca în vremurile apuse: "Toate eforturile și gândurile noastre trebuie să se îndrepte acum spre alegerile din decembrie. PNL este, alături de Președintele Klaus Iohannis și de Prim-ministrul Dacian Cioloș, o forță care își dorește schimbarea în bine și până la capăt a României. Avem datoria să câștigăm aceste alegeri, nu doar pentru că este un obiectiv normal de partid, ci, în primul rând, pentru a nu lăsa România pe mâna unui cartel politic, care urmărește doar obiective revanșarde și retrograde", afirmă Gorghiu într-un comunicat de presă.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră