Legea defăimării: PSD va depune plângere penală

17 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Legea defăimării: PSD va depune plângere penală

"Toate cartelele introduse în sistemul informatic generează un listing cu numele și prenumele deputatului care deține cartela respectivă, nu contează dacă a fost prezent sau nu în sală. Toate aceste nume, respectiv aceste nume adunate, după ce am adunat aceste listing-uri oficiale ale Camerei, dau un total de 301. Prima consecință — legea a fost adoptată, pentru că discutăm de 152 de voturi din total prezență cartele 301", a explicat Dragnea.

El a mai spus că din calcule, reiese foarte clar că au fost 301 cartele introduse, dar cineva a pus "cu mâna" 315 prezenți. "Diferența de 14 nu există nici ca nume, nici ca și cartele introduse", a subliniat liderul PSD.

Dragnea speră ca această anchetă să meargă până la capăt deoarece nu ar fi prima dată când se întâmplă aşa ceva. "Am aflat că au mai fost situații de genul acesta, acum deja se pune problema să verifice și alte legi din perioada trecută care ar putea să fie în această situație. În sistemul informatic — dar nu în mod artificial, că nu cineva de sus a pus, cineva, o mână criminală — a pus acolo în loc de 301, 315. Diferența de la 301 la 315 nu e acoperită de cartele sau de nume", a spus liderul PSD.

Secretariatul Tehnic al Camerei Deputaţilor va face propria anchetă în acest caz, al cărei concluzii vor fi prezentate, luni, conducerii forului legislativ.

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră